City!

Nu drar jag in till staden för att möta upp tjejerna och gå på tivolit. Hoppas man hittar lite roligt folk. Idag har jag förresten varit och tränat och däreter på helkroppsmassage - MUMS!

Edvin och Ella [23/4 DEL 3]

Min fina och underbara lilla granne ♥






USA, here I come!

Nu är resan bokad till USA. Jag är så otroligt glad och jag längtar verkligen. Tackar min farmor och farfar som bjuder mig på denna fantastiska resa och upplevelse. Att få se en del av detta stora land, denna dröm som jag haft sen jag var liten som äntligen går i uppfyllelse!

Vi ska som sagt åka till Los Angeles, eller rättare sagt Palm Springs som ligger några mil utanför. Förutom att vi kommer åka in till LA så kommer vi även ta en trip till Las Vegas. Förhoppningsvis kommer även min saknade bror ner från San Fransisco och hälsar på.

Vi åker den 28/10 och kommer hem den 11/11. Det är ett tag till men tiden går så fort!


Källa

Alla är vi lika mycket värda


En del av oss är har vit hudfärg medans den andra har svart

En del av oss skiljer sig inte ur mängden medans andra sticker ut helt

En del av oss vågar aldrig säga vad man tycker

En del av oss vågar knappt förändra sig för att man är rädd för folks åsikter

En del av oss gör allt för att vara som ingen annan

En del av oss är sig själv i alla lägen

Hur man än är, vilken hudfärg man än har, hur tjock man än är eller hur smal man än är så är vi alla lika mycket värda. Vi alla gör fel, vi är inte mer än mänskliga. Man skall inte döma människor efter deras åsikter,  utan efter vad dessa åsikter gör dem till!

Edvin och Ella [23/4 DEL 2]







Swin Swam Swum

Idag står simträning på schemat! Efter skolan drar jag upp till farmor och farfar, till deras kolonin och är där ett tag innan träningen börjar. Simhallen ligger ett stenkast från deras kolonin, lätt och enkelt att ta sig dit med andra ord.

Svarar på kommentarer och bloggar mer när jag kommer hem efter träningen!


Tack Wiilow!

Som ni ser har en ny header kommit upp! Min förra försvann på något sätt, hur den kunde försvinna vet jag inte. Förmodligen när jag satte in bloglovin så raderades den. Med tanke på att jag inte sparade min header så fixade Wiilow en ny till mig. Otroligt snällt av henne att sitta upp mitt i natten och fixa det!

Tackar henne otroligt för all hjälp med min design. Det enda som fattas är att det SKA finnas en länk till hennes blogg i min meny. Tycker alla ska titta in på hennes blogg där hon har massa fantastiska bilder, där hon bland annat skriver om sin son och sitt vardagliga liv.

WIILOWS BLOGG HITTAR NI HÄÄÄÄÄR


En utav Wiilows häftiga bilder, lånad från hennes blogg!

Jordgubbssallad och ryggbiff med några brödskivor!

Söndagens middag inne hos grannarna!






It's not what i feel for you, it's what i dont feel for anyone but you




Edvin och Ella [23/4 DEL 1]






Påskliljor





I en hamn i ett av skånes hörn








Griseknoar!

Bilder från i söndags då jag var med grannarna på Brunnby boställe.




Lite kul att hälften äter och hälften tittar upp ^^



Igång från morgon till kväll

Gick upp vid tio kanske, käkade frukost och gick sedan ut med pappa och började klippa ner en gigantisk bambubuske som vi har (hade) i våran trädgård. Det tog många timmar, vägde en hel del att dra undan alla granar. Dessutom var det riktigt varmt och svettigt när man stod i solen. Den längsta "grenen" var ca 6 meter, shiet!

När vi var klara tog jag en dusch och påbörjade sedan storstädning av mitt rum! Har rensat, sorterat och kastat en massa. Känns jätteskönt, det mesta som jag sorterade ut var massa böcker, leksaker och nallar sedan jag var liten, inget som jag vill ha kvar på mitt rum. Tog ett par timmar och få i ordning allting.


Nu ska jag sova, imorgon väntar en lång skoldag och därefter mentorsansvar. Vi har städ denna veckan så vi ska städa skolan, mindre roligt.

Utflykt med grannarna!

I söndags gjorde jag och grannarna en liten utflykt till Brunnby boställe. På gården finns en gårdsbutik som säljer kött, detta köttet kommer ifrån korna, grisarna och fårna som går på bete i hagarna intill. Dessutom sålde dem sparris, potatis, ägg och tomater.

Vi tog en fika i solskenet och sedan for vi vidare till en hamn. Där var det jättefina hus, hade inte tackat nej till att bo där! När vi insåg att vi kört fel åkte vi till en hamn en liten bit därifrån, vi var på jakt efter rökt fisk. Tyvärr var fiskboden stängd så vi for vidare hemåt och grillade!



Kommer bilder i ett separat inlägg på de fina djuren, maten och andra bilder. Anledning till att jag gör separata inlägg är för att då är det lättare för er att hitta i mina katergorier.

Grill och kubbkväll med familjen!

I lördags kom Alva med hennes familj, vi grillade och lekte i trädgården. Vi tog fram hängmattan och gungade i, sparkade fotboll och lekte med plasttraktorer. Framåt kvällen spelade vi kubb, killar mot tjejer. Därefter gick jag, min syster Emma och hennes pojkvän Micke en runda. Gick bort till skogen och passade på att fota massa bilder på Emma och Micke ^^







De tre bilderna undertill har Emma fotat.



De två undre bilderna har jag fotat med Emmas mobil.


Sommarben


Grillad karé med potatis och bearniesås. Hallonpaj med grädde!

Lördagens middag då familjen Karlsson/Fredriksson var här.
Min andra syster Emma och hennes pojkvän Micke var oxå här.





John Lennon

When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down "happy". They told med I didn't understand the assignment. I told them they didn't understand life.



Skarpa färger ♥

Igår tog jag med Edvin och Ella till skogen för att fota bland vitsipporna. Det blev många väldigt fina bilder som kommer att komma upp på bloggen med jämna mellanrum. Redigerade en bild, la på lite starkare kontrast (tror jag det heter?). Galen skillnad det blir, jag älskar färgstarka bilder!



Bacardi Breezer - Watermelon



Grillad rostbiff med potatisgratäng & blåbärspaj med grädde!

Fredagens middag då familjen Fredriksson/Feif var här!








Fotbolls och grillkväll!

Fredagen spenderades här hemma och familjen Fredriksosn/Feif kom över! Vi kollade HIF-Syrianska och HIF tog hem det med 1-0, en väldigt tråkig match måste jag säga. Därefter satte pappa igång grillen och jag gick en runda med Tea i hennes snygga cykel! Sedan åt vi oss mätta och tjocka ;)







Siste bilden är lånad från Annas blogg. Det är när jag
och Tea är ute en runda och hon åker rundor i sitt vrålåk!

Godnatt!

Mina ögonlock känns osm bly så nu ska jag stänga ner datorn och sova. Dagen har varit fylld med äventyr från morgon till kväll, nu ska jag runda av och återkommer istället imorgon med flera inlägg. Har tagit massa bilder idag så ni kan förvänta er många bildinlägg!

17 års fest!

Har slängt upp några inlägg under dagen och försökt svara på de flesta kommentarer som droppat in! Nu har min syster sminkat mig och fixat mitt hår, nu drar jag vidare till Emelie och firar hennes 17 års dag!

Detta ska bli en fest man sent kommer glömma!


Tea på babysim [22/3]


Har glömt laddat upp denna otroligt söta bilden! Bättre sent än aldrig.

Godis



Någon annan än jag som ogillar detta godiset?

Blommorna pryder våran stad så fint!





Gatkritor

Förra fredagen påvägen hem från tåget träffade jag Olivia. Vi spelade fotboll och skrev en historia i hennes nya fina block som hon fått av sin farmor. Medans Olivia skrev massa meningar ritade jag med gatkritor, sånt blir man aldrig för gammal för!









Och så var de det här med att rita en cykel, jag frågade Olivia vad jag skulle rita och hon sa en cykel. Jag sa emot och förklarade att jag inte kan rita cyklar för det är så svårt. Då sa Olivia: Man måste försöka innan man säger att man inte kan! Haha hon är duktig, så sant så.

20110315

Förra fredagen stannade jag kvar i stan efter skolan och tillbringade eftermiddagen tillsammans med min klasskompis Sabina. Vi åkte hem till henne och gick en runda med hennes hund, cyklade till MAXI och köpte en räkmacka till mig. Därefter tog vi bussen till stan och gick och kollade i butikerna. Hittade ett par tights till Alva som jag kommer visa upp senare.

Därefter tog jag tåget hem och påväg från tåget träffade jag Olivia. Vi spelade lite fotboll i hennes trädgård och ritade med gatkritor!

Hela staden står i blom, stadsparkens gånger är prydda med tulpaner och krokusar, knopparna klär de nakna grenarna så fint!

GLAD PÅSK!


Glad påsk alla bloggläsare, nu ska jag sätta igång att
svara på alla kommentarer och uppdatera flitigt!

Sorry

Dåligt samvete, jag ska uppdatera. Hinner inte, orkar inte! Imorgon slutar utbildningen och då ska jag blogga och svara på kommentarer. Om ni åkte hemifrån vid halv nio varje morgon och kommit hem vid sju hade ni också varit trött och inte prioriterat bloggen.

Blööööö

Underbart väder ute, då suger det att sitta inomhus på en utbildning. Får nöja mig med solandet vi fick ute på bänkarna under rasten. Bara tre timmar kvar, tagga tagga! Dessutom vid halv sex ska jag in i babysimmet och träffa söte Tea!

Utbildning

När jag skriver detta inlägg är klockan 00.17 och jag ska nu gå och borsta tänderna och sedan gå och lägga mig. Klockan ringer klockan sju imorgon och bilen går ifrån vår lilla parkering klockan halv nio. Klockan nio börjar utbildningen på Filborna. Den slutar klockan 18.00 så blir ganska sent innan jag är hemma och kan svara på era kommentarer.

När jag publicerar detta inlägg så kommer jag sitta på utbildningen men nu vet nu vad jag gör i alla fall, sitter och lyssnar på någon som föreläser ^^


Detta skrev jag igårkväll och TÄNKTE publicera under dagen men blev inte så. Men detta är vad som har hänt, jag har varit på utbildning hela dagen. Halva dagen föreläsning och halva dagen i bassängen. Nu ska jag sova så jag är pigg till imorgon!

If you start to miss me, remember:

I didn't walk away, you let me go.


and it hurt with every heartbeats.

Räkmacka


I fredags köpte jag en räkmacka på Maxi. Den var god men inte värd pengarna, 60 spänn för den sketna mackan, haha. Jag är inte förtjust i skaldjur men räkmackor är jag svag för!

Blomman-jag-inte-vet-namnet-på!



7elvens gratis erbjudande!

Om du har 7eleven appen i din mobil så får du olika erbjudande med ca 3 veckors mellanrum, gratis såklart! Sedan jag laddade hem appen har jag fått fyra erbjudande varav jag har hämtat ut två.

De fyra erbjudande har varit:

Semla
Chokladdrycken Pucko
Vitamin Water
Naturdiet bar

De med tjock stil har jag hämtat ut, skulle hämta ut vattnet men blev inte av helt enkelt. Till saken, i torsdags hämtade jag och två klasskompisar Naturdiet baren och den var riktigt god. Rekommenderar alla att köpa den, sannolikheten att jag köper en sådan igen är väldigt stor!


Förlåt för kass bild, fotade när jag gick, skulle mmsa mamma ^^

Farmor och Farfars kolonin [DEl 2]








Farfar släpte in änderna till dammen. Dem gick fram till grinden när vi gick till bilen så farfar gick tillbaka och öppnade, söta!

Godnatt

Nu ska jag sova, berättar om dagen imorgon när jag kommer hem ifrån innebandy cupen!

Undulater

Igår gick jag och Sabina in i djurbutiken på Råå, där kollade vi på alla djuren. Gud så söta sköldpaddor är! Vi gick även in till fåglarna och där satt dem och pussades, sweet ;)

The greatest pleasure in life is doing what people say you can not do. I will, I can, I dare!


Farmor och Farfars kolonin [DEl 1]

Förra lördagen gick jag inom min farmor och farfars kolonin efter jag tränat simning, deras kolonin ligger bara ett stenkast från arenan. Det var så otroligt fint väder, man kände doften av folk som grillade och man såg massa vårtecken som stack upp ur jorden och små knoppar på grenarna. Koloni är otroligt mysigt, en liten stuga där man kan ha vad man vill, om man så bara vill ha en gräsmatta eller sten är upp till en själv att bestämma!

Om jag hade en koloni hade jag velat ha ett litet trädgårdsland där jag kunde plantera grönsaker och rotfrukter, intill skulle jag vilja plantera jordgubbar, smultron och hallon. Dessutom skulle jag satt upp ett litet nät så jag kunde odla sockerärtor. Längs huset skulle jag sätta massa blommor och så skulle jag ha en liten mysig uteplats där man kunde sitta på kvällen och äta grillat och mysa i solnedgången!

Kommer lägga upp ett till inlägg med lite flera bilder, alla är tagna med min iPhone men jag tyckte bilderna blev bra.








Hemkunskap

Idag på hemkunskapen hade min grupphalva teori och resten halvan av klassen hade köket. Det var deras tur att laga provmiddag, vi lagade ju våran provmiddag för två veckor sedan. Till varmrätt blev vi bjudna på en chili con carne med nachoschips istället för ris. Till efterrätt fick vi en cheesecake med honung på!






Utmattad

Känner mig totalt utmattad, har legat utslagen i sängen de senaste timmarna. Orkar varken lyfta armar eller ben, obehaglig känsla när dem domnar av. Detta är tecken på att jag sover på tok för lite för mina träningrutiner och annat jag hittar på om dagarna. Nu ska det bli ändring vilket kommer göra att bloggen lider men jag måste börja lägga mig i tid för att orka upp om morrnarna och inte vara helt utslagen vid sju på kvällen.

Idag hade vi muntligt so prov om första världskriget och det gick kanon, tyckte jag i alla fall. Igår blev jag klar med min engelska inlämning och imorgon är det redovisning. Matten går enkelt vilket är ovanligt och allt bara flyter på. På lovet är min utbildning och sedan hoppas jag att få börja jobba, allt känns underbart!

Förutom att jag sträckt ryggen och har nackspärr. Men det är inget att hänga läpp för, då mår man bara mer dåligt!


gammal bild på mig och axel!

Ungsstekta potatisklyftor med hamburgare och bröd!



Dagen

Skola - Nationella prov, uppsats i Engelska.
Hem till farmor&farfar och därefter träning.
Efter träningen så blev det att åka tillbaka hem till F&F, käka och duscha och sedan vidare på möte uppe vid simhallen ang simlärare utbildningen. Mer om detta imorgon!

Nu ska jag läsa igenom ett häfte om första världskriget, har muntligt prov imorgon och jag är inte förberedd för ett öre. Orkar inte med skolan längre, känner mig inte motiverad. Okej, där ljög jag lite... När jag läst klart blir det att sova, imorgon blir det träningen efter skolan så vi hörs imorgon kväll!

OnePiece - Pink

Igårkväll klickade jag hem en OnePiece som jag så gärna velat ha i så många månader. Tror jag började hänga på OnePiece sidan i höstas, med andra ord är det inget jag hittat på över en natt. Det var många guldtior som försvann ur min sparbössa men förhoppningsvis fylls den på snart igen.



Jag är egentligen ingen människa som brukar bära rosa plagg men just denna ville jag ha i rosa, fråga mig inte varför. Vad tycker ni om den?

Grillade hamburgare




Plugg, plugg och lite mer plugg!

Oh, kvar i tolv... Varför kommer jag aldrig i säng i tid?

I skolan idag hann jag fixa min bokrecension som ska vara klar till på fredag, check! En sak mindre att göra. Ska göra klart mitt engelska arbete så fort jag bara hinner, ska vara inlämnat på fredag. På torsdag har vi muntligt prov om första världskriget och jag vet knappt när det började och vad det handlade om, känns inte riktigt bra.

Imorgon står det nationella prov i engelska på schemat - uppsats. Om jag ska vara ärlig är jag nervös, jag är så rädd att det inte kommer gå bra. Min grammatik är inte på topp! Jag är väldigt duktig om vi går igenom det eller vi ska skriva ner det på papper osv men i en uppsats är jag så insatt i ämnet och bara skriver vilket leder till att jag glömmer bort grammatiken.


Efter skolan imorgon ska jag upp till farmor och farfar en sväng och sedan iväg och träna innebandy, sedan blir det att åka hem till F&F igen och duscha och käka lite för att sedan åka vidare till Filborna och gå på möte. Kommer bli en lång dag men ska försöka att svara på kommentarer imorgon kväll, tvivlar dock på att jag hinner - måste plugga!


Vårjacka till Noah!

I torsdags mellan svenska och idrottslektionen hade vi en rast på ca 20 minuter. Påväg till idrottshallen kom jag på att jag skulle hitta present till Lisa då hon fyller år imorgon, jag vet att hon önskade sig en massa på H&M så smet upp där för att hitta ett nattlinne, tyvärr fanns det inte så jag gick vidare in på barnavdelning.

Där hittade jag en söt liten vårjacka till Noah, jag vet att Lisa sa på måndagen då vi snabbt gick inom lite butiker att hon behövde köpa en vårjacka till Noah framöver. Jag tyckte det var en sån fin färg och jag älskar ju att ge så det var bara att ta upp bakkortet och betala. Nu får det dock vara slut, har inga pengar kvar till mig själv... Illa!


Visst är den fin?


Vårtecken




Förberedelser inför hemmalagade hamburgare




Simfröken

I lördags var jag som sagt på ett möte innan simningen och idag påbörjades det mötet handlade om. Jag ska nämligen utbilda mig till simfröken som det så vackert heter.

Idag började min praktik, kommer gå på praktik i ca fem veckor. Jag får gå med och titta och även vara med i bassängen, hjälpa barnen och leka med dem osv. Första lektionen var tillsammans med Johannes och då gick jag bara vid bassängkanten. Därefter fick jag vara med Anna's grupper vilket var betydligt mycket roligare, där lekte vi med barnen osv. Barnen var mellan 4-7 år om jag får gissa.

På onsdag kväll ska jag på ett möte och på påsklovet, måndag till torsdag från 09.00-19.00 kommer jag vara på min utbildning. Det tråkiga är att simskolan är slut nästa vecka så det är först till hösten jag kommer vara simfröken och tjäna lite extra pengar :)


Penseér

På våran trappa upp till verandan står två krukor på vardera sida, där i har pappa planterat penseér. Det ser hemtrevligt ut tycker jag, man känner sig välkommen.

Jag älskar blommor, dem är så fina!




Kladdkaka

I lördags kväll blev jag så sugen på choklad så jag ställde mig och bakade en kladdkaka. Tog ut den för tidigt och när jag skulle skära så var den helt rinnig, fick sätta in den i ugnen lite till, blev lite för hård. Gillar när dem är riktigt kladdiga!

Anyway, testade att vattenstämpla bilderna. Jag tycker personligen att en vattenstämpel förstör hela bilden och att det tar så sjukt mycket längre tid. Tvekar på att jag i fortsättningen kommer vattenstämpla mina bilder.







Klippning av häcken

Idag så har det varit riktigt härligt och grymt vårväder. Jag har gått rundor i t-shirt och mina joggingbycor uppdragna till vaden. Det har varit en skön utedag, vi har klippt ner häcken mellan våran tomt och grannarnas. Det gick hyfsat fort då Jag, Pappa, Kenta, Marie och Anton hjälptes åt. Det blev en rejäl hög med pinnar och grenar!

Jag och Marie la och solade på trädäcket ett tag och drack hemmagjord flädersaft. Gick sedan hemåt och hjälpte pappa med middagen, vi grillade hemmalagade hamburgare. Strax efter middagen började HIF-Elfsborgs matchen och HIF vann med 1-0!

Det blev en skön dag i det härliga vädret :)



Full rulle

Godkväll!

Här har det varit full rulle hela dagen, började i förmiddags och hållt på till nu ikväll. Därav har det inte blivit något bloggande. Jag har en hel del att berätta som har hänt idag och angående mitt möte igår på simningen. Men första ska jag in till min granne Jenny och snacka lite skit om veckan som gått. Jag återkommer ikväll :)


Bilder på mig och Axel, dem bjuder jag på!

Buddha Noah!






Bilderna är tagna med min iPhone 4, därav sämre kvalité.

Veckan som gått, boende hos min syster!

Det har inte blivit mycket blogginlägg under veckan och det beror på att jag har bott hemma hos min syster och hennes familj. Vi fick inte det trådlösa att funka min dator, det var något med koden och därav använde jag Lisas dator lite då och då. Dessutom ville jag spendera min tid med Alva och dagarna och Noah och Lisa om kvällarna.

I tisdags åkte jag till skolan och var där i två timmar och åkte sedan hem, mådde inte bra. Dock körde mamma mig till Lisa så jag sov där. Det blev inte så mycket tid med Alva pga att jag hade träningar men vi fick tid tillsammans ändå. Varje morgon innan skolan tog jag upp henne, gav henne välling och om jag hann bytade jag även blöja på henne. En dag klädde jag även på henne och lekte en kort stund med henne, lilla fina sessan!

Det blev i alla fall en bra vecka och det var skönt att få bo där ett tag istället för hemma. Dock saknade jag min lilla by, mitt rum och vårt hus. Det är skillnad att komma från en liten by och helt plötsligt "bo" i den stora staden. Så fot Lisa skickat bilderna till min kommer jag lägga upp dem, hang in there :)


slänger in en gammal bild så länge :)

Simträning

God sen förmiddag eller tidig eftermiddag?

Har precis ätit frulle och nu ska jag packa min träningsväska och sedan vidare mot simhallen. Ska även ha ett roligt möte, mer om det senare. Svarar även på kommentarerna när jag kommer hem! :)

På promenad genom stan!

Just nu sitter jag på tåget påväg till stan och hem till farmor och farfar. Jag och farfar ska gå en runda i det soliga men väldigt blåsiga vädret. Får hoppas att vi inte blåser iväg! Sitter och kisar då solens strålar lyser in genom fönstret på mig. Vänder blicken ut genom andra fönstret och får se ett stort cirkustält, jag kommer ihåg när man var liten och gick på cirkus, det var så häftigt! Höjdpunkten, enligt mig var utan tvekan clownerna. Det märks att det är vår, det är liv och rörelse i stan, det känns härligt! Nu kommer snart bussen, nu har ni fått en liten update om läget!

Anywhere you are i am near...

anywhere you go i'll be there ♥


Love is like war...

easy to begin but hard to stop

Byxor och tröja till Noah

I lördags köpte jag ett par jeans och en stickad tröja till Noah, köpte även en blus och ett par tights till Tea. I måndags öppnade Lisa presenterna till Noah och hon tyckte det var fina saker, speciellt den stickade tröjan d åhon själv tittat på den till Noah.

Oh, jag älskar att ge!

Bloggskrivande och Big Brother!

Efter legat i sängen sedan jag kom hem från skolan beslöt jag mig för att ta en varm och lång dusch. Därefter packade jag ihop mina saker och min mamma körde in mig till stan och till min syster Lisa och hennes familj. Det är här jag befinner mig just nu, sittande i soffan och bloggar undertiden som jag tittar på Big Brother!

Innan bakade vi kladdkaka, dock åt jag inget, vågar inte med tanke på hur man är. Dessutom har man inte suget efter sötsaker när man mår illa. Nu har Lisa gått och lagt sig och det ska jag med göra. Hoppas på att jag mår bättre imorgon bitti så jag kan återvända till skolan, annars får jag stanna hemma - finns tyvärr inget att göra åt saken!

Tea på babysim [22/3 DEL 5]








Jag önskar att jag kunde slippa det...

Jag är inte mycket för att klaga, den enda jag klagar för när jag mår dåligt är mamma. Jag tycker inte det passar in i bloggandet att man varje dag sitter och berättar hur dåligt man mår, det är så tråkigt att läsa om. Men nu ska jag faktiskt klaga lite för idag mår jag inte speciellt bra.

Jag har sedan ca 7 år tillbaka haft en mag och tarmsjukdom, perodvis kan jag må jättebra och i princip inte märka någonting av magen och andra veckor mår jag jätte dåligt. Förra veckan och speciellt idag har varit en sådan period, jag har jätte ont i magen och har ett obehagligt illamående... Känns som spy*n sitter uppe i halsen på mig, mindre trevligt. Kan inte direkt äta något längre för då mår jag bara jätteilla.

När jag vaknade i morse och ät frukost satte allting igång, åkte ändå till skolan och försökte vara där så gott jag kunde. Klarade två timmar och sedan for jag hem, nu mår jag hyfsat igen. Jag önskar så innerligt att detta kan gå över och jag ska slippa behöva må dåligt, det tar så mycket på krafterna och jag missar så mycket i skolan och på mina träningar.


Nu har jag fått skriva av mig och nu ska det inte bli fler sådana här inlägg.

Jag flyttar hemifrån!

... för en vecka. Veckan som komma skall kommer jag bo hos min syster Lisa tillsammans med hennes sambo Ingo och sina två barn Alva och Noah. Tror det kommer bli skönt! Kommer dock sova hemma mellan tisdag och onsdag då hon ska ha en liten middagskväll med sin tjejkompis.

Vi får se hur det blir med bloggandet, eventuellet tar jag med min dator. Annars kanske Lisa kan vara vänlig att låna ut sin, vi får väl se!


Köttgryta serverat med råris blandat med quinoa







Tulip




Knivsår

I veckan så lagade jag middag till familjen, lagade någon liknande köttfärs som vi gjorde på hemkunskapen förra fredagen. Den blev god, dock stark men jag tror mina syskon och mamma uppskattade den.

När jag skulle finhacka löken använde jag pappas vassa knivar. Det var en liten bit kvar att hacka vilket är ganska svårt tycker jag, det översta laget på löken gled och det gjorde även kniven och plötsligt hade jag ett djupt hack i mitt finger.

Det sved något otroligt och blödde som satan! Blödde nästa dag och dagen efter så det var ett rejält hack.



Förstår inte folk som kan sitta och skära sig i armar osv med knivar och rakblad, aj fy fan. Jag trodde jag skulel avlida när jag fick hacket i fingret, haha!

Spanska räkor med råris!

Igår åkte jag och Jenny och handlade och därefter lagade vi middag. Vi lagade en rätt som vi hittade på ViktVäktarna, Spanska räkor hette den. Vi hade i massa grönsaker och såklart räkor, till detta serverade vi råris. Det var kanske inte en höjdarrätt men den var helt okej, det kändes nyttigt däremot ;)




Big Brother och HIF match

Jag ber om ursäkt för att jag är så dålig på att blogga, jag orkar inte eller har ingen lust ibland. Hittar ingen inspiration eller motivation. Men nu har jag ju skaffat bloglovin vilket är perfekt till alla mina läsare, då kan ni direkt se om jag har nya inlägg!

Idag sov jag ut ordentligt, gick nog upp först vid ett. Vaknade flera gånger under morgonen men vädret var så jäkla trist så jag vände huvudet ner i kudden och somnade om istället.

Idag var det säsongsstart för HIF, de spelade borta match mot Mjällby. HIF tog hem matchen med en poäng, bra start med andra ord! Titta på matchen här hemma, Jonas, Anna, Tea och Stefan kom även förbi. Förutom matchen blev det fika!

Nu kollar jag på BB :) Vem ska åka ut ikväll tycker ni?





Tea på babysim [22/3 DEL 4]








Vad vill du ser mer av i min blogg?

Jag bloggar för min egna och mina nära och käras del.  Jag vill dock utveckla min blogg lite mer känner jag, min blogg handlar om allt och inget. Jag vet att många gillar mina inlägg med bilder på mina systerdöttrar och att även många tokgillar mina matinlägg.

Då till min fråga: Vad är det du gillar med min blogg, vad vill du ser mer av?

- Matbilder och recept
- Fotografering
- Mina egna tankar och åsikter om saker
- Film och musiktips
- Träning

Eller du kanske vill se något helt annat? Låt mig gärna veta så jag kan förbättra mig :)

Eftermiddagen och kvällen hos grannarna!

Idag återvände jag till skolan. Hade matte på morgonen och därefter provmiddagen! Kan väl säga att vi lyckades hyfsat men jag är ganska besviken, det blev inte 100 %. Köttet hann inte riktigt bli klart och potatisen var fortfarande lite hård. Dock så våra hemkunskapslärare att det smakade jättebra så...

Efter skolan gick jag in till grannarna. Åkte och handlade med Jenny och lagade därefter middag tillsammans, bilder kommer senare.  Kollade Talang och åt massa skräp. Kom hem för en stund sedan, nu planerar jag vad jag ska laga till min syster då hon önskar att jag ska laga middag till henne en dag :)


Provmiddag

I söndags var jag hos min klasskompis Emilia. Vi tränade inför provmiddagen som vi ska ha imorgon på Hemkunskapen. Provmiddag går ut på att man ska laga en varmrätt och antingen en förrätt eller efterrätt. Efter 60 minuter ska varmrätten vara klar och serverad. Efter 90 minuter ska allt vara diskat och det ska vara fint och snyggt i ens kök.

Vi har valt att laga vitlöksgratinerad fläskfilé med råstekt potatis och champinjonsås, till efterrätt valde vi chokladmousse med bär till efterrätt. Varmrätten valde jag för att pappa lagade denna hemma i höstas och den var så jäkla god, dock var det oxfilé och kantarellsås istället. Detta hade vi inte råd med och fick ta den billiga varianten.

Hela provmiddagen går ut på att man ska kunna planera och laga en rätt för 100 kr. Vi hade inte råd med oxfilé och kantareller då vi skulle köpa allt annat till. Bara köttet kostade 50 :-




Detta är söndagens försök. Vi hade alldeles för mycket svamp i såsen och potatisen blev lite hård, annars blev det bra! Önska oss lycka till!

RSS 2.0