Redovisning och massa jobbtimmar!

God eftermiddag alla glada och även alla mindre glada. I skrivandes stund sitter jag och lyssnar på redovisningar om de olika organen i kroppen. Min grupp har precis redovisat och jag pratat om hjärtat. Vi hade som uppgift att rita en kropp och de olika organen, dock inte alla. Det var en stor utmaning att kunna rita organen men det gick trots allt bra.

Igår efter skolan fick jag hoppa in som vikarie i några timmar uppe på badet. Var riktigt skönt att hoppa in i bastun när man såg hur regnet öste ner utanför. Drygt två timmar kvar innan vi slutar och då bär det av till Filborna och jobba några timmar. Fjärde dagen i rad jag är där uppe, börjar känna mig som hemma där!

Du går förbi precis som du inte vet vem jag är men när jag vänder mig om vet jag att du tittar åt mitt håll!



Love the life you live

I've been looking for some freedom spelas just nu i mina högtalare, ganska härliga låt trots allt.

Idag är det måndag och min dag började klockan sex i morse. Efter ha sovit bara ett par timmar var jag hyfsat trött. Kunde verkligen inte somna igårkväll, la bara och vred och vände mig och räknade timmar tills jag skulle gå upp. När jag vaknade i morse frös jag riktigt mycket, kändes som en riktig höst/vinter morgon när man verkligen inte vill gå upp ur sin varma säng.

Efter skolan åkte jag raka vägen upp till Filborna och jobbade ett par timmar. Nu har jag precis rakat benen och smörjt in mig, man blir ganska torr av att stå i klorvatten hela tiden.

Imorgon efter skolan ska jag hoppa in som vikarie i några timmar med, wiho. Känner hur glad jag är för tillfället och hur lycklig jag känner mig hela tiden, wiho! Love the life you live .


me&noah.

Min helg i ord och text

Godkväll!

Nu är helgen över och imorgon startar en ny vecka. Tänkte berätta lite om min helg innan jag kryper ner i min säng, klockan är ställd på 06.00 så bäst att gå och lägga sig och åtminstone försöka sova!

I fredags i skolan hade vi en hel dag med tvåorna. Vi fick utföra olika sorters lekar, spela brännboll och vara ute i det fina vädret. Det blev solsken och riktigt varmt, tur jag tog shorts. När skolan slutade for jag upp till Filborna och tittade när Therese Alshammar hade en föreläsning. Hon visade lite övningar och hennes tränare pratade under tiden. Det var intressant och givande för de som verkligen satsar på simningen.



När Therese var klar fick simmare testa på hennes övningar.

På kvällen var det bestämt att åka till Malmö festivalen men i sista sekund ångrade min kompis sig så jag åkte till Bjuv istället och träffade två av mina klasskompisar, räddare i nöden så att säga. Åkte hem i hyfsad tid och gick och la mig.





Igår (lördag) blev det träning för hela slanten, riktigt jobbigt pass. Vi körde Helsingborgaren, kan berätta om det i ett annat inlägg. Därefter åkte jag hem, gjorde rent i mitt akvarium och städade mitt rum.

Idag (söndag) vaknade jag ganska sent, gott med sovmorgon. Resten av dagen har jag spenderat på Filborna och jobbat. Det har varit roligt trots att man inte riktigt kommer överens med alla barnen varje gång!


Verkligen inte god, sur och nä, usch!


Mmmmmm, LOVE!

Håkan, du var bättre förr!



Jeans och poncho - Gina Tricot. Stövlar - Ellos. Mobilväska - Top Shop

Life goes on

You gotta take the good with the bad, smile with the sad.
Love what you got and remember what you had.
Learn to forgive but never forget.
Learn from your mistakes but never regret.
People change, things go wrong, just remember - life goes on!




Polenresan 2011. Rundvandring i Gamla stan. [Del 2]

Här kommer några bilder från Slottet. Fler bilder kommer i ett annat inlägg då vi är på insidan av slottet. Alltså inte inne i slottet utan på "gården" framför slottet. Det var ett riktigt stort och fint slott. På den näst sista bilden ser ni muren som är runt om slottet, om jag inte minns helt fel så är det namn på de familjer som hjälpte till att bygga upp slottet igen efter andra världskriget.







Namn på de familjer som hjälpde till att bygga upp slottet efter andra WW2 om jag inte minns helt fel.


Sju kubik ved!

Den sjätte augusti var jag inne hos grannarna och bar/lasta ved som jag sedan staplade. Det var faktiskt inte super tungt men jag kan berätta att jag hade en rejäl träningsvärk dagen efter! Jag fick i alla fall hämta all ved ute på parkeringen i en skottkärra ( eller rullebör som vi säger i skåne ;) och sedan rulla bort den mot vedboden. Därefter staplade jag upp allting vilket var riktigt roligt, haha!




Ett ex antal timmar, några spotifylistor, lite träningsvärk och
en jäkligt svettig Filippa senare hade jag staplat totalt sju kubik ved :)





Min granne blev väldigt nöjd, han sa att det var bättre än när han själv gjorde det ;)

Kapad kropp

Godkväll allesammans där ute.

Idag är det torsdag vilket innebar kort dag för min del. Vi slutar redan klockan 11.50! Igår startade vi med riktiga lektioner vilket vi fortsatte med idag. Vi hade Hälsopedagogik och det var en riktig intressant lektion, riktigt härlig lärare. Fick ett väldigt bra intryck av henne så det känns bra :)

Därefter började vår första riktiga skoluppgift och det var på svenska lektionen. Vi fick som uppgift att göra en reflektion av en utställning som vi såg på igår. Namnet på utställningen var Kapad Kropp och bestod av ett tjugotal bilder på person som fått amputera bort en kroppsdel.

När skolan var slut för dagen åkte jag hem till farmor och farfar och gjorde klart min reflektion. Jag känner mig lite seg i tänkandet, var ett tag sedan man gjorde skoluppgifter! Blev en riktig lång eftermiddag hos farmor och farfar innan jag begav mig bort mot Filborna och simträning.

HIF förlorade tyvärr matchen idag och åker därmed ut.
Aja, vi är ju i alla fall serieledare!





Fyra bilder från idag. Frida, Amanda och Jag!

Första dagen i plugget är alltid tuff....



Intervall och fys ♥

Hinner tyvärr inte skriva så mycket, har varit full rulle hela dagen och jag känner att jag måste krypa ner i min säng om jag ska orka morgondagen. Började skolan halv tolv, tog fel på tåg tiden och kom tjugo minuter sen, andra dagen, weohej!

Efter skolan gick jag upp till Filborna och pratade med mina arbetskollegor, man blir lite som hemma där, mysig känsla. Därefter kollade jag in gymmet som jag ska börja på snart, kollade när Inge (syrran kompis) tränade. Åkte hem, åt lite och sedan vidare mot innebandyträning. Riktigt rolig träning men svettig som in i. Intervall och fys ♥

Sista träning för min del i FCH. Det kändes tråkigt att säga farväl... Men jag hinner inte träna där mer. Jobbar tre dagar i veckan, simmar två och ska börja gymma tre dagar. Plus skola och massa annat man ska hinna med. Innebandyträningstiderna passade mig verkligen super dåligt, ingen vill träna en tisdag kväll till 9 eller en fredag kväll till typ 8 :/


me & noah

I think i've got some butterflies in my stomach!

If you asked me how many times you've crossed my mind,
i'd say once, because you never really left.


Lycka

Vill bara berätta för er att jag känner mig så glad för tillfället,
så lycklig med massa fjärilar i magen. Jag sitter och ler för mig
själv och önskar att känslan aldrig tar slut, för visst är känslan otroligt underbar?
Fick ett så otroligt sött sms igår som jag fortfarande går och tänker på,
somliga personer är så mycket bättre än andra och en del
personer får en helt enkelt att le mer än andra.

Galen och helt underbar kick-off på jobb!

I måndags var jag på kick-off för jobb. Nästintill alla siminstruktörer var med och det blev en riktigt lyckad dag. Det började med att vi alla samlades uppe på Filborna (Där jag simmar/jobbar och ska börja gymma). Vi fick order om att ha oöma kläder, jag trodde dem menade kom i vanliga kläder, inte klänning och högklackat.

Vi blev indelade i lag och fick lyssna på en gyminstruktör som förklarade hur hinderbanan fungerade. Därefter skulle vi alla göra vars ett hinder i laget, mitt lag vann alla gånger, wiho! Trots att jag kom i mina nya jeans och mina dyra Hunter stövlar, haha ^^

Därefter gick vi bort till en damm i en skog precis bredvid. Våran gyminstruktör börjar med att gå ner i dammen, först ner till knäna, låren, magen, bröstet och till sluta simmade han. Alla stod helt häpna och fattade inte ett skit! Efter ett tag hoppade även några instruktörer i och började simma över till andra sidan, riktigt sjukt. Jag gjorde dock inte, aldrig att jag simmar i en ankdamm, usch!

Vi fick sedan gå in i bassängerna där vi hade lagkamp, det var kul... Dock inte för mitt lag. Men för laget som hade en OS-simmare. Kan ju säga att dem vann ganska rejält.

Vi duschade och åkte ner till stan, tog båten till Danmark. Åkte en vända fram och tillbaka medans vi åt buffé på båten. Tog tåget till Bakken och hade fem-kamp. Därefter fick vi fri tid så vi dem flesta passade på att åka massa karuseller. Kom hem vid halv tio, lagom trötta efter en hel dag. Det var dock en riktigt rolig dag!





Tropikariet 2/7 [DEL 4]








Shoppingrunda!

God eftermiddag :)

Nu har jag precis bäddat rent i sängen, borstat håret, tagit på mig kläder och borstat tänderna! Med andra ord är jag redo att ge mig iväg. Jag ska träffa en klasskompis, Olivia ifrån min förra klass och en ifrån min parallelklass, Emma. Vi tänkte ta en tur på Väla (shoppingcetrum) och se om vi kan hitta present till Olivias pojkvän. Ska även se om jag kan hitta en ny sportbh och ett par träningsbyxor.


Lök bild, hinner inte ta någon annan!

Face it!


Polenresan 2011. Rundvandring i Gamla stan. [Del 1]

Efter ha haft lite egen tid samlades vi alla för en rundtur genom staden. Vi fick en guide som följde oss igenom hela gamla staden och berättade om Slottet, alla kyrkor och massa annat!

Det var intressant och jag måste berätta att Krakow är en väldigt fin stad. Otroligt ren och städad överallt där man går. Man kan/får nämligen böter om man slänger skräp eller spottar på gatorna.

Kommer flera bilder i ett annat inlägg :)










Svar på fråga: Skola och linje.

Har fått två anonyma frågor om vilken skola jag ska börja på.
Lite mysko att det är samma IP men olika namn, hmm... ;)

Anyway så kan jag tala om att jag ska på Tycho Brahe skolan i Helsingborg. Tycho Brahe skolan är en kommunal skola som tillhör skolstaden. På skolstadens hemsida står det: "Skolstaden är som en egen liten stad i staden och består av skolhusen Tycho Brahe, Olympia och Nicolai"  Jag har valt linjen Vård och Omsorg med inriktning akutsjukvård :)


På promenad genom stan!

I fredags eftermiddag åkte jag in till staden en runda med min granne Edvin. Vi kollade i butikerna på gå-gatan och satte oss vid hamnen en stund. Edvin hittade en jättefin tröja som han köpte och jag såg en superfin väska, med fransar! Men jag ska hålla i mina pengar tills jag åker till USA så jag fick tyvärr lämna den i butiken.

Mysig eftermiddag med min favorit kille <3



La gente esta muy loca!












Saturday night!

Godkväll!

Igår hölls det kalas för min farmor och farfar på deras koloni. Farfar fyllde 80 år förra hösten och farmor fyller 80 denna hösten. Vi åt medelhavsbuffé och matade andungarna i dammen. Dem är så tama att man nästan kan hålla brödbiten i fingrarna och dem tar den.

Kalaset höll på i några timmar och därefter for vi hem. Fixade mig i ordning lite snabbt innan jag for in till stan men mina brudar! Vi åkte upp till Jonathan och hade en trevlig kväll. Spelade beer pong, sjöng och dansade!

Idag har jag bara legat i sängen och kollat Game of Thrones. Nu ska jag se klart de sista avsnittet och därefter ta en dusch. Imorgon beger jag mig till Bakken på kick off med mitt framtida jobb, simlärare på Filborna, Helsingborgs simsällskap!



Två bildern från igår som jag hittade på facebook. Det var killen längst till höger på andra bilden som vi hemma hos, Jonathan :)

Tankar kring gymnasiet.

God väldigt sen kväll.

Skolterminen närmar sig med stormsteg och jag har drygt en veckas sommarlov kvar. Det ska bli roligt att börja skolan igen och framförallt på en ny skola. Träffa ny kompisar, få nya lärare och nya utmaningar. Jag kommer sakna PeterSven skolan väldigt mycket och mina gamla lärare. Speciellt en utav mina lärare, Caroline.

Hon har hjälpt mig otroligt mycket under dem två åren som jag gick på PS. Hon är verkligen en toppen lärare! Sättet hon lär ut på, hon inspirerar mig så mycket. Jag kommer sakna min toppen lärare och jag tror inte jag kommer hitta någon lärare som kan klå henne! Hon har bara inte hjälpt mig med skolarbete, hon har lyssnat på mig när jag varit ledsen om det så har rört sig om familjen, kompisar eller killar.

Jag ser framemot att kunna få läsa om sådant jag tycker är intressant, kunna styra så pass mycket att jag kanske kan ta extra kurser i något jag vill lära mig mer av. Att helt enkelt kunna lägga upp min skolgång och forma den efter mina önskemål.

Än har jag en vecka kvar av mitt sommarlov och det ska jag njuta av, dock har jag en hel del saker inplanerade! Först på listan står farmor och farfars kalas som är imorgon, ska åka dit lite tidigare och hjälpa dem. Bäst att gå och lägga mig så jag är pigg till imorgon, god natt!


Bilden är tagen i Oktober 2010.

Svar på kommentar, "Ingen modell precis".



Du har så rätt så Katarina, jag är ingen modell! Jag tycker däremot att det är väldigt kul att vara ute och fotografera antingen ensam eller med någon. Till exempel Matilda som tagit dessa bilderna, som ni hittar HÄR eller HÄR eller HÄR. Dessutom hade jag ingen aning om att man inte fick lov att ta bilder på sig själv utan att någon skulle kommentera något om att vara modell?


Jag och Matilda på festivalen för någon vecka sedan!

Summer heat, boy and girl meet. Summer fling, don't mean a thing, but oh those summer nights!




Grillad karré och majskolv. Potatisgratäng och sommarsallad!





Regnet faller ner

Antingen har det hänt för mycket eller för lite för jag ska kunna ha något att blogga om. Inspirationen och orken är på noll så då låter jag hellre bloggen ligga lite åt sidan än att skriva ett inlägg där det står: "Har inget att skriva om, hej!".

Jag mår bra i alla fall om man bortser från några få faktorer. Dock tänker jag inte hänga läpp mer, det är inte värt det. Vädret är riktigt kasst idag, riktigt höst väder. Storm och regn. Om två veckor börjar skolan, längtar!

Avslutningsmiddag 13/6-2011 [DEL 6]






Vår vikarie som vi hade under säkert en tredje del av nian, Luljeta (Lollo)!




Peter Björk, grundaren tillsammans med Sven Ingvar till skolan PeterSven skolan!

Matvraket Tea

Den sjätte juni kom Tea på besök till oss efter att hon råkat slå i ögonbrynet och fick ett hack in, därav plåstret. Jag följde sedan med syster Anna, sambon Jonas och dotter Tea hem på middag. Vi grillade och lekte på Teas rum.








Förkyld - as usual.

Det händer för mycket just nu så jag hinner inte blogga! Igår fyllde syster Amanda 18, idag har hela familjen varit här och ätit. Imorgon fyller brorsan 20 år och på kvällen spelar Håkan Hellström på Sofiero.

Jag är fortfarande förkyld som ett as, börjar bli trött på detta. Säger god natt nu.

Det här är värt att dö för, jag tror mitt hjärta blöder.


Städdag

Regnet öser ner utanför mitt fönster och det blixtrar och dundrar. Perfekt dag att städa! Så nu tar jag fram dammsugaren och dammtrasan och börjar städa huset till mamma. Lär ta ett tag, inte ett litet hus om man säger så. Slänger in lite inlägg när jag är klar.



Avslutningsmiddag 13/6-2011 [DEL 5]









Grow Grew Grown

Hittade tre bilder som jag inte laddat upp ifrån farmor och farfars kolonin. Det var ett bra tag sedan jag var där, jag har helt enkelt inte haft tid. Eller, det är en så dålig ursäkt för om man priroterar och planerar rätt så har man tid till allt.

I alla fall så ska jag snart bege mig hem till dem, jag tror att det gror för fullt i landet så ska bli skoj att smaka på allt. Jag har sagt det förr och jag säger det igen, när jag blir äldre och flyttar hemifrån ska jag odla en massa. Det är godare och det är mycket roligare och äta saker om man odlat det själv.



RSS 2.0