Chris Brown - Yeah 3x

Älskar denna låten förtillfället och älskar dansen i videon, gaah!
HÄÄÄÄR hittar ni den riktigt videon med dansen,
gick nämligen inte att bädda in den.

Rikstävling i Discodans, 26/2 (DEL 1)

UPDATE: Det är INTE jag på bilderna, det är min vän My som jag var och tittade på i lördags då hon tävlade i discodans. Dessutom, i min header är det massa bilder på mig, ser jag ut som hon på bilderna - Nej? Men ni som LÄSER min blogg och inte bara tittar på bilderna förstår.










Välkommen till världen, lilla Noah!

Vid 17:35 valde lilla Noah att komma ut i stora världen. Förlossningen hade tydligen gått bra, skönt. Han vägde 3635 gram och var 50 cm lång. Tänk att lilla Alva blivit storasyster! Nu är jag moster till tre små skitungar, happyface.



Tycker ni ska gå in på min systers blogg och gratulera henne för hennes lilla son! :)

En spännande nyhet - Syster påväg in till BB.

I morse vid åtta tiden ringde min syster upp till mig (dem bor i källaren) och bad mig komma ner. När jag kom ner hade hon haft sammandragningar från klockan 04:20 i morse. Bytade blöja på Alva och försökte underhålla henne lite. Vi såg bland annat Toy Story som hon gillar, i några minuter, haha :)

Sen tog Amanda henne och jag sov vidare till ca halv elva och då var Lisa och Ingo påväg att åka till BB. Så jag och Amanda har passat Alva idag. Vet fortfarande inte hur det går på BB och jag vet inte om det blir en pojke eller flicka. Ska bli kul att bli moster igen i alla fall :) Skriver så fort jag får reda på mer!



Bilder jag tog på Lisa den 21/2. Har många fler men dem kommer komma upp efter hand.

Danstävling i Disco

Åkte hemifrån vid ca nio igår och kom hem vid halv elva, galet trött och hade bara en sak jag ville göra - SOVA. Var och kollade på My's danstävling och det var jätteroligt, jag hade ju lovat My att komma så det är ju klart man kommer då. Senare kom även Sanna och Emma och vi träffades My's kompis, Gabriel. Rolig kille och jättetrevlig.

När danstävlingen var över för My's del kom farfar och hämta mig vid halv sex och jag åkte upp och träffade min Farbror Bengt och hans fru Patrice för första gången på ca 6-7 år. Det var väldigt roligt och jag har 2 spännande nyheter att berätta för er. Först ska jag duscha!


Sneak Peak på gårdagens äventyr.

Oh, baby I love your way!

Blev aldrig att gå ut idag, det var tydligen snorkallt enligt min syster Amanda. Blev att käka pizza, kolla film och äta kladdkaka istället med familjen. Såna fredagar är väldigt bra. Något som var mindre bra var att Alva vaknade och var jätteledsen, gör ont att se henne så ledsen och inte veta varför.

Bar runder på henne ett bra tag men hon är ju ingen liten bebis längre så man blir lätt trött i armarna, la oss i sängen och tittade lite på Toy Story 3, då blev hon glad och lugn. Mysiga lilla unge, she makes me so happy!

Nu ska jag sova, imorgon ska jag titta på min kompis My, när hon tävlar i discodans, wish her good luck :D


Bild från i somras, så liten.

So tell my love I'm leaving, I've got to find something to believe in.


Nyss passat Alva ett tag, badat och kollat lite av Toy Story 3. Solen har tyvärr gått i moln och jag är inte alls sugen på att gå och ta en promenad längre. Funderar dock på att gå ut i trädgården och leta efter vårtecken. På måndag börjar skolan igen och jag längtar inte för fem öre.

Jag älskar älskar dig, från det kan ingen hindra mig

och vad som än händer imorgon eller idag, så kommer jag älska dig oavsett vad.






Som en stjärna har sin plats på himlen
Som en droppe har sin plats i havet
Som en ros har sin plats på jorden
Så kommer du alltid ha en plats i mitt hjärta, finaste systerdotter <3

Chocolate mousse with whipped cream



Irish coffee




I saw you for like 2 seconds and it made my day







I'll always be here, you know that is true
I'll always be here, always for you.


I♥LOVE♥YOU♥

Människorna är som viner

med åren blir de dåliga surare och de goda blir bättre


Nya designen

Som ni ser har det blivit lite förändring på bloggen. Det är dock inte jag som fixat detta utan Wiilow som hjälpt mig. Är super nöjd och förändring behövdes, min header var så somrig och tråkig. En header ska spegla ens inlägg och min nya speglar min bra, min blogg handlar ju om mig själv.

Tackar ännu Wiilow för den fina designen. Tycker alla ska kika in i hennes fin blogg där hon har massa fina bilder!




Vilken är bäst, min förra eller den nya?

Meat-Lover!

Kött är så jäkla gott, nu menar jag riktigt kött... INTE mamma scans köttbullar eller falukorv. Iförrigår kväll när jag kom hem värmde jag upp det sista av köttet som blev över sedan i fredags och doppade i bearniesås, mums!



I nöden prövas vännerna!

I fredags mådde jag inte alls bra och allt var bara kaos... Bestämde mig vid midnatt att sova hos min barndomsvän så packade mina saker och for iväg. Ibland glömmer man vilka fina vänner man har, att dem ställer upp vilket tid på dygnet, guld värda!

You know you've got the greatest friends when the only
time they make you cry is when you're laughing to hard.


Wesc och Skullcandy hörlurar

Alva hjälpte mig att inviga mina nya hörlurar. Köpte dem i fredags på Telia i stan. Kostade 699:- men så var det halva priset, great. Riktigt sköna, inte världens snyggaste men ska bara ha dem till datorn och om jag åker längre sträckor. Köpte även ett par in-ear, rosa skullcandy för 249:- då jag hatar iPhone hörlurarna, trillar bara ur örat, mega stora!






Aceitunas




Vår känsla i luften

Idag har det varit helt underbart väder. När jag gick hem från min kompis i eftermiddags sken solen och fåglarna kvittrade, helt underbart. Var nästintill helt vinstilla, kärlek.

Hoppas våren är påväg! Tyvärr njöt jag inte av vädret, jag sov.



Grillad rostbiff/fläskkaré med kroketter och bearniesås.





UPDATE: Inte jag som lagar maten, det är pappa!

Lagom nervös inför mitt gymnasieval...

help me!

Hemkunskapsprov

Idag fick vi lite sovmorgon för att vi var kvar i skolan till ca 9 igårkväll. Hoppade dock över engelskan för jag hatar vår vikarie vi har denna terminen, hon är störd. Hon idiotförklarar folk när dem ej förstår och blir förbannad när inte en enda fattar för HON ger dåliga instruktioner.

Anyway. Blev ingen idrott så åkte till farmor och farfar och fick semlor och sen blev det träning. Nu pluggar jag inför provet imorgon och det går väl sådär. Hoppas det går bra imorgon iaf. Natti!


Dagen med stort D!

Efter sista lektionen igår blev det att direkt fara bort mot hemkunskapssalen och fixa med förrätten/dukning. Vi fick en liten rast på en halv timme då vi kunde äta lite och sen var det bara att komma tillbaka och fortsätta med allt. Blev att byta om snabbt - Svarta byxor med en vit blus/skjorta/tröja skulle vi ha på oss!

Så småningom droppade föräldrarna in. Efter de fått dricka, förrätt som blev snittar med olika fyllningar så var det dags för dem att sätta sig ner. Då började den stressiga delen, all mat skulle ut så fort som möjligt till alla. Det var bara att ta två tallrikar och springa ut.

Därefter skulle allt dukas av och koppar och efterrätt skulle fram. Kaffet - Kaos! Vi glömde sätta på kaffet och när vi väl gjorde det tog det sådan tid så många blev irriterade då det inte kunde få kaffet och kakan exakt samtidigt. Därefter blev det konsert och städning.

Kvällen var jätterolig tyckte jag, jag gillade den stressiga biten helt ärligt, det var kul att känna att man kunde hjälpa så många på en och samma gång, sen om jag skulle vilja jobba med det var dag är en annan femma. Ett stort minus är folk som bara står och glor när dem ser hur fruktansvärt mycket vissa har att göra - Ta lite intiativ, det är inte farligt - HJÄLP TILL!



Två bilder sedan i tisdags då vi stannade efter skolan och bakade kladkaka!



Tre bilder från igår innan föräldrarna kom. Sabina, u are beautiful :*

Intensiva dagar

För trött för att skriva, dessa två dagarna har varit väldigt intensiva och jag känner att jag verkligen behöver sova så tyvärr blir det inte mycket bloggande för mig idag heller.

Igår var det skola, ett sjukt fyspass på idrotten, alla mådde illa och ville spy efteråt. Man kan ju säga att eleverna som höll i det lyckades! Jag var så jävla trött men fy satan vad jag pressade mig själv, och vet ni vad? Jag fixade det! Efter skolan bakade vi kladdkakor till dagens evenemang i skolan (berättar senare). Därefter blev det öppet hus på skolstaden med mamma.

Berättar om dagen imorgon istället, om jag hinner. Har träning!


And if you knew how happy you are making me


Because the greatest love of all is happening to me

Örtsmörsfylldkyckling med rotfruktsgratäng (Recept)

Här kommer receptet på rätten jag lagade i fredags. Jag orkade inte bry mig om upplägget utan slängde mest upp det på tallriken bara. Har ni tänkt på hur mycket upplägget gör? Jämför bilderna nedan, först RECEPTET!

Örtsmörsfylldkyckling med rotfruktsgratäng och skysås

2-3 personer


Gör så här:


1. Sätt ugnen på 225º på över och undervärme. Sätt ett galler strax under mitten.
2. Skala potatisen, palsternackan, löken och moroten och skär allt i skivor.
3. Sätt på en gryta med vatten och en gryta med grädde, mjölk, salt och peppar.
4. När allt är skivat så lägg morot och palsternacka i grytan med vatten och potatisen och löken i grytan med mjölk och grädde och låt allt koka ca 10 min.
5. När moroten och palsternackan kokat 10 min så häll av vattnet och lägg upp på papper och låt det torka
ordentligt. Lägg sedan ner dem i grytan med potatis och lök och rör runt.
6. Häll allt i en smord ugnsform och lägg riven ost på toppen.
7. Ställ in i ugnen ca 40 minuter.
8. Ta fram en bunke och lägg i smör, finhackade örter efter smak, citronjuice, salt och peppar.
9. Rör ihop med händerna eller en gaffel. Ställ i kylen 5 min.
10. Lägg upp kycklingen på en plastskärbräda och skär ett snitt i sidan på dem ca 3cm djupt.
11. Tryck in örtsmöret i snittet samt salta och peppra på utsidan efter smak.
12. Värm ett stekjärn på medelvärme, häll i lite olja och stek kycklingen ca 5 minuter på varje sida.
OBS! kontrollera att kycklingen är genomstekt genom att skära ett litet snitt på tjockaste delen
och kolla så det inte är rosa.
13. Lägg upp kycklingen på ett fat och ställ in i ugnen tills såsen är klar.
14. Häll vatten i stekjärnet och rör runt med en visp.
15. Lägg i buljongtärningen och vispa tills den löst sig.
16. Lägg i crème fraichen och rör runt.
17. Låt det få ett uppkok ställ sedan åt sidan.
18. Fördela kyckling, rotfruktsgratäng och sås på en tallrik och njut.

Väldigt förenklat recept, tagit från skolans hemsida.



Upplägget gör allt!

Allt annat än en mysig dag.

I söndags for jag med Edvin och Kenta till Karlslundsbadet,
det var riktigt roligt. Me love bada och simma!


Denna dagen har varit allt annat än romantisk ocnh mysig. Hade musikprov och håller tummar och tår att det gick bra, tvivlar dock på det. Efter skolan hälsade jag på inne hos Jenny och välkomnade henne hem efter en veckas semester på Teneriffa.

Fick passa Olivia och Charly och dagen blev allt annat än bra då. Charly var helt hysterisk för hon var sjuk och Olivia var jätte arg. Orkade till slut inte, jag bröt med ihop. Jag gör det aldrig men just idag blev jag så fruktansvärt trött på allting och sättet de beter sig på. Hoppas på en bättre dag nästa gång jag beslutar mig för att träffa dem.


Ett litet plus var att Jenny köpt en present till mig, i paket ligger en parfym!

Sofistikerad

När man har vikarie har man kul på lektionerna, Alice tyckte det var roligt att sätta in massa pennor i mitt hår. Klasskompisarna hade svårt att ta mig seriöst när jag skulle förklara saker därefter... ;/


Saturday night was a good night!

I lördags vaknade jag ut helt utvilat, det var längesedan jag vaknade och var helt pigg! Anyway, det blev att dra sig mot simhallen och träna ett pass. Missade tåget hem med några sekunder pga folk inte lyfter på fötterna när dem går, smått irriterande. När jag kom blev det att dra på sig lite kläder, fixa till sig lite smått och dra på ferre!

Blev en lyckad kväll och jag hade så satans kul. Vid 1 drog vi in mot Donken och käkade lite och sen blev att gå hem och lägga sig.








Det handlar om att bjuda på sig själv så enjoy the sweet pic's! ;)

Kladdkaka med marshmallows och nougat täcke!

I fredags efter skolan blev jag och familjen bjudna på fika hemma hos min syster Anna och hennes lilla familj. Vi fick kladdkaka som var täckt av marshmallows och nougat.

När vi kom hem igen intog jag platsen i köket och framför spisen, jag lagade rätten som jag lagade på hemkunskapen för några veckor sedan. Jag tyckte det blev hyfsat, tyvärr råkade jag "bränna" rotfruktsgratängen lite, dock inte så mycket så det smakade illa. Det blev i alla fall omtyckt av syskonen!






The night is young and so are we!


Nu drar jag, vi hörs imorgon!

Lys, lys, - Underbara solsken!


I onsdags var vi på en utställning på Dunkers här i Helsingborg. På väg tillbaka så lös solen och man kan ju inget annat än bli lycklig, gud vad jag längtar till sommaren, när man kan gå barbent genom staden med solbrillorna placerade över ögonen och en iskall dricka i handen, kärlek!

Nationella Prov

En kort sammanfattning av gårdagen.

Vår matte lektion blev inställd så vi satt och fördrev tiden och väntade på att klockan skulle bli halv tio så vi kunde ha nationella provet! När jag var klar åkte jag till farmor och farfar. Egentligen hade vi en till lektion, svenska i 40 minuter men våran riktiga lärare var sjuk så vi hade någon vikare (antar jag).Kändes inte nödvändigt att dra dit så stannade hos farmor och farfar och la och sov på deras soffa, ont i magen och mätt efter all mat!

Farfar körde mig till simningen och mamma hämta mig, åt tacos och skrattade något otroligt åt Alvas söta dans vid middagsbordet, charmtrollet nummer 1!



Fick potatisbullar och semlor, mums!

Tiden gör oss bara äldre, tiden låter oss dö och sedan behöver man inte tiden mer

För tillfället så hatar jag ordet "tid", det känns som tiden inte räcker till. Trots att det är 24 timmar på dygnet så borde jag snarare ha 36 timmar för att hinna med allt. Till mitt försvar så är det faktiskt så att jag prioriterar olika saker, likt alla andra personer men ibland känns det inte som att man kan göra det man vill för det är så många andra måsten och saker som ska ordnas.

Jag vaknar varje morgon klockan 06.20 och gör mig i ordning inför skolan, jag åker iväg till skolan och sitter där i ca sex timmar varje dag. Därefter sitter jag vanligtvis och väntar på tåget innan jag kan fara hem och om sanningen ska fram så är en halv timme mycket att vänta, där går en halvtimme av min pluggtid bort för jag har ingen lust att sitta med mattebok och anteckningsblock på ett tåg. Middagen är oftast serverad när jag kommer hem och därefter är det oftast träningar och när jag väl kommer hem vill jag gärna ha tid att läsa bloggar, se film, träffa vänner och andra saker som intresserar mig.

Helt plötsligt slår klockan mycket och jag har insett att jag inte hunnit med hälften av vad jag ska göra. Såna saker som att lägga in min nytvättade tvätt, städa rummet eller bara vanlig vardagslyx. Vi är så fruktansvärt beroende av tiden, varje klockslag och minut är värdefull.

Jag tror jag måste börja planera mer, strukturera upp mina dagar bättre och framförallt tvinga mig i säng tidigare på kvällen, det funkar inte att komma hem efter skolan och nästintill somna vid matbordet för man är så trött. Jag känner att vintern och allt det kalla tar något otroligt på mig. Bara tanken av att behöva stiga upp i ett kallt rum och dra på sig lager av kläder för att inte frysa gör mig deprimerad, ta mig till värmen!



Fantastiskt till er som lyckades läsa texten! Men när det väl brinner i fingrarna, varför inte skriva av sig allt man har inombords, funderar skarpt på att köpa en dagbok.

Sweet Dreams

Nu säger jag godnatt!
Imorgon blir det Nationella Prov och efter
skolan far jag hem till Farmor och Farfar och därefter träning,
vi hörs imorgon kväll.


Skånetrafiken makes people walk!

Jag är alltid så fruktansvärt trött vid denna tiden, jag försöker gå och lägga mig och sova men oavsett vad så KAN JAG INTE somna vid denna tiden. Det går bara inte, det tar timmar för mig att somna. Så ligger jag och stirrar in i väggen till tolv... Smått irriterande!

Morgonen började skit dåligt, två tåg var inställda men de meddelade hela tiden "tåget kommer om tio minuter" så jag ville ju inte gå hem och riskera att missa det. Satt på tågstationen och väntade i en timme, varmt och skönt och absolut inte frustrerande. Var och kikade på en utställning på bild lektionen och sen hade vi en lång lunch för vi hade håla. Gick och kollade i olika butiker på stan med Sabina.

Hämtade Charly efter skolan och satt och kollade på teve med henne ett tag innan hennes pappa kom hem. Käkade där och nu ligger jag i min säng och ska läsa igenom lite inför Nationella Provet imorgon, grymt nervös.


Trött tröttare tröttast!

Grymt tungt att hålla upp ögonlocken och inte falla av stolen och somna, är så fruktansvärt trött ikväll, varför vet jag faktiskt inte. Började halv elva idag med Nationellt prov i Svenska och jag har en känsla av att det gick bra! Fick sluta lite tidigare så hann med halv tåget vilket ledde till att jag kunde  hämta Olivia och Charly lite tidigare.

Har glosor till imorgon, kan de flesta... Men nu orkar jag verkligen inte plugga mer,
för trött - På återseende imorgon.


Ungefär såhär trött är jag!

Sol, sol, underbara sol!


Efter idrotten i torsdags vandrade jag upp till farmor och farfar. Tog lika lång tid som att bussen så förlorade inget på det, jag snarare vann en underbar promenad i jättefint väder!

Solen sken och musiken dunkade i hörlurarna, kan det blir bättre än så? Solen, våren, värmen och tunnare kläder får gärna komma nu. Har inget emot att hänga in min vinterjacka i garderoben!

Babysitter

Blev en kort dag i skolan idag, alltid skönt att sluta vid halv två på måndagar! Imorgon är det Nationella proven och jag är ganska nervös men jag tror att det kommer gå bra, vi har förberett oss så mycket i skolan nu precis innan.

Efter skolan åkte jag hem och hämtade Olivia och Charly. Duktiga flickor som lekte själv undertiden jag la och spelade iPhonespel/vilade i Olivias säng. Dock kändes det som att dem skulle riva huset emellanåt....

Nu har jag precis tagit ett bad, mår inte så bra faktiskt. Känner konstigt illamående och magont. Tänkte krypa ner i min säng nu och sova, börjar första halv elva imorgon.


bild från i vintras.

Min lördag

Vaknade upp i huset som vi förfestade efter en lång natt. Gick ner och hjälpte Emelie att plocka/städa undan från gårkvällen. När sjusovarna (Louise och Matilda) vaknat så började vi storstäda huset!

Gick hem och duschade och bytade om, det var verkligen nödvändigt, inte så fräscht att sova i sina partykläder men så får man göra när man inte orkar gå hem mitt i natten. Mötte upp tjejerna igen i ICA och handlade till middagen.

Det blev stekt kyckling med någon kroketter liknande sak(?) Bearniesås och en underbart god sallad som Matilda fixade till. Därefter blev det godis och skräckfilm. Vågade inte gå hem så somnade till slut i en liten klump i soffan, jag är en sådan liten mes när det gäller skräckfilmer, klarar verkligen inte av det!



Örtsmörsfylldkyckling med rotfruktsgratäng och skysås

Inte nu i fredags utan förra fredagen så lagade vi mat på hemkunskapen. Vi är två och två och jag lagar tillsammans med Emilia. Vi lagade stekt kyckling, fylld med kryddsmör och till detta blev det en riktigt god rotfruktsgratäng och skysås!


Rekomenderas starkt, grymt gott!



I fredags hade andra halvan av klassen köket och vi hade teori. Jag och Emilia blev bjudna på desserten på bilderna ovan. Tyvärr har jag glömt namnet, riktigt gott var det i alla fall!

Friday night's dresscode!




Tunika/Linne från Gina Tricot
Tights från MQ

Lovely wekend!

Tjena moss, mitt namn är Filippa och jag är sämst på att uppdatera! :) Jag har haft fullt upp hela helgen så bloggen har inte varit min första prioritering, har istället spenderat tid med mina fina vänner!

I fredags efter skolan gick jag direkt in till grannarna och sa hejdå till Jenny som åkte till Teneriffa idag. Bjöds på en jättegod middag och sen hjälpte Jenny mig att sminka mig, blev riktigt bra.

Hem och bytade om, fixade håret och sedan vidare på förfest. Därefter drog vi till Retro och efter många om och men, väktare och fulla idioter som inte fattade att deras kväll var över så kom vi in. Det var inte alls mycket folk och folket som var där var sliskiga killar, uhe!




Lagom pigga påväg hem till Sverige igen!

Daniel Defoue

Förlåt för kass uppdatering, Försov mig i morse och mådde inte så bra så jag stannade hemma första lektionen i hopp om att jag skulle må bättre i magen vilket jag också gjorde och då for jag iväg till skolan.

Efter skolan gick jag upp till farmor och farfar och hälsade på en liten stund innan simträning, alltid kul att diskutera med gamlingarna *ler*! Simträningen gick helt okej idag.

Nu har jag för en liten stund sedan gjort klart mitt arbete till imorgon om Daniel Defoue och nu ska jag sova, vi hörs förmodligen imorgon innan jag drar ut med vännerna!


Känner mig såhär just nu, har jätte ont i munnen efter besöket hos tandläkaren idag. Fick en grövre skena där uppe och så spände hon tandställningen. Det gör mega ont och ömmar i alla tänder, fan också! Ser framemot att bara kunna äta soppa.

Gymnasieval

Det här med gymnasival, galet svårt. Jag måste verkligen besöka massa skolor nu, jag vet knappt vilket linje jag vill gå. Men det lutar mot Vård och Omsorg eller typ Hotell/Resturang. Dock lockar SOS och Estet med. Gud vad jobbigt det blev nu. Tur att jag har min lilla hjälpreda Alva som kollar igenom hela min hög med tidningar och broschyr och försöker hjälpa mig att välja ;)







Koncentrerad...

"Till dig som är förälder"

Homework

God eftermiddag! Nyss hemkommen från skolan så nu ska jag sätta igång med läxan och därefter vet jag inte om jag ska ta en sväng in till grannarna. Jenny åker ju på lördag så jag ska passa barnen en hel del nästa vecka, cash is king, wiho!
Det sitter aldrig fel med lite extra pengar.

Nyss planerat upp helgen med vännerna, partyparty! Ska bli riktigt kul, dock suger det att jag har träning på lördagen. Efter en lång natt är man inte super taggad på att dra och träna.


GÄÄÄÄÄSP!

Lång dag i dag, började klockan nio med idrott. Vi hade handboll vilket var väldigt kul, men jag är väldigt mesig, blir så rädd när de stora killarna springer emot en, haha!

Slutade halv fyra och då mötte jag upp Madeleine och åkte och simmade. Hon simmade på riktigt bra, jag tog det mest lugnt, börjar känna att min hals inte är så bra. Det är mitt stora problem, jag hinner inte återhämta mig när jag blir sjuk för jag är igång ändå.

Nyss ätit och nu ska jag titta vänner och spela iPhone spel, återkommer senare.

RSS 2.0