Bubbel

God middag! Jag ligger just nu i badet så jag skriver ett mobilinlägg.

Jag har ledigt i helgen men på måndag återvänder jag till praktiken igen. För övrigt så går det bra på min praktikplats. Det är kul att höra på vad dem gamla har att säga. Igår gräddade vi våfflor till dem! Jag fick gå lite tidigare så jag kunde hinna men tåget till nästa arbete.

Varje fredag arbetar jag som siminstruktör i medley-grupperna på Filborna i Helsingborg. Efter mina två grupper igår hoppade jag i och simmade 1.5 h. Egentligen hade jag vanlig simträning igår men med tanke på att jag hade halsfluss förra veckan och fortfarande går på antibiotika till och med imorgon valde jag att träna själv i mitt tempo.

Efter min träning åkte jag och Martin och köpte pizza! Bra där, Träna en massa för att sedan trycka i sig en pizza.


Jag vägrar att inse, du sviker mig alltid


Storstädning och en tur till IKEA&Väla

Idag tog jag och Martin oss en lång sovmorgon innan vi gick ner och åt en god söndagsfrukost. Vi värmde bullar i ugnen, så gott! 

Därefter påbörjade dagens projekt: städning av mitt rum! Det var så fruktansvärt dammigt och äckligt så vi storstädade riktigt ordentligt. Dammad av allting, slängde ut pepparkakshus och mini "julgranen", bytade sängkläder och blöttorkade golvet. Skönt nu när man varit sjuk att städa.

Tog en snabb dusch innan vi begav oss till Väla. Köpte lite underkläder till mig och även till Martin. Bra att dem dagarna han sover över här. Gick vidare till IKEA och åt middag innan vi åkte vidare hemåt. Nu har Martin åkt hem och jag ska snart gå och lägga mig. Praktik imorgon!
Martin var lite mer skillad på mig att skrapa bilen, Jag tog ju bara bort snön....


Mysig söndagsfrukost


Pc-spel, åh nostalgi!

Kommer ni ihåg några speciella PC-spel ni brukade spela när ni var barn? Igår kände jag att jag så gärna ville spela alla gamla spelen som man aldrig klarade som liten. Jag installerade flera stycken och satt hela eftermiddagen och kvällen och spelade. Nostalgitripp, tihihi!

1. Pettson och Findus och mucklornas värld
2. Alfons Åberg - "Bara Överallt!"
3. Freddi Fisk och fallet med de försvunna sjögräsfröna
4. Sunes Sportlov
5. Bygga hus med Mulle Meck

Källa, Källa, Källa Källa, Källa

Jag och min barndomsvän brukade spela Alfons Åberg, Håkan Bråkan och Pettson och Findus och mucklornas värld alltid. Jag brukade spela Sunes sportlov, Freddi Fisk, Pettson och Findus i trädgården och Ronja Rövardotter tillsammans med min granne. Vi klarade dock aldrig spelen, haha!

Här hemma brukade jag spela Mulle Meck bygga bilar och båtar. Emil i Lönneberga, Sunes Party, Dracula spelade jag någon gång. Och jag minns speciellt två, De 101 dalmatinerna och Disneys Magiska Målarlåda!! 

Brukade du spela datorspel när du var liten?

Halsfluss

Hejsan hoppsan!

Just nu ligger jag hemma i min säng, nerbäddad och tittar på Diselråttar och sjömansmöss. I måndags påbörjade jag min praktik på Bokliden. Bokliden är ett äldreboende som jag ska vara på i fem veckor. Hittills har jag bara varit där i två dagar för jag var ledig onsdag och torsdag.

I måndagskväll var det andra gången på simskolan och redan då började jag känna att jag hade smått ont i halsen. I tisdags frös jag väldigt mycket på min praktik och i onsdags när jag vaknade hade jag väldigt ont i halsen när jag skulle svälja. 

När Martin kom hem till mig på kvällen så var det planerat att vi skulle åka och se bio. Martin tittade i halsen på mig och såg stora vita prickar på mina extremt svullna mandlar. Han ringde till vårdcentralen och en halvtimme senare fick jag tid. Läkaren tittade snabbt in i halsen och konstaterade direkt att jag fått halsfluss! Blev att åka till närmsta apotek och hämta ut antibiotika. Hem och ta ett varmt bad för jag frös så fruktansvärt mycket.

På kvällen bäddade jag ner mig under två täcken och låg fortfarande och skakade. Grät gjorde jag också för det smärtat så att svälja och det kändes som huvudet skulle gå i 3000 bitar. Kunde knappt resa mig ur sängen för jag blev så yr att jag trodde jag skulle trilla ihop.

Igår kväll blev det lite bättre efter jag tagit ipren och panodil. Lyckades få i mig mat och det gjorde inte så ont att svälja. Idag när jag vaknade gjorde det inte jätte ont i halsen. Fortfarande helt hängig och trött i kroppen och huvudet. Halsfluss är det värsta jag någonsin gått igenom, fyfan!

Summering av 2011! [Del 3]

2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag brukar faktiskt aldrig sätta några nyårslöften så jag varken påstå att jag höll eller inte höll dem.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Vänner och vänner... En del bekanta fick barn. En utav dem heter Jeanette och fick en liten son, Alfred den 28 December.

Källa: Helsingborgs lasarett, webbisar.

4. Dog någon som stod dig nära? Han stod mig inte speciellt nära. Jag har aldrig träffat honom men vi pratade en hel del under internet fram och tillbaka i perioder. Han brukade hjälpa mig med att redigera bilder. Han var väldigt duktig på fotografering. Tyvärr avled han den 15 augusti i en bilolycka. Vila ifred Mikael!

Källa: Bilden kommer ifrån Mikaels facebook.

Källa

5. Vilka länder besökte du? Sverige, Danmark, Polen, England, USA.

Två bilder ifrån skolresan till Polen. Bilderna är tagna i Krakow.

Besökte Danmark så en bild på mig och Arbnora när vi var på Retro.
Åkte på semester i två veckor till USA. Bild tagen på Venice Beach, LA.

You can't please everyone!

Jag kan ärligt talat inte bry mig mindre om vad folk tycker och tänker om oss två. Jag kanske begår misstag men låt mig upptäcka dem själv och låt mig läras av dem. Det är mitt liv och mina val. You can't please everyone! Varsågod att behandla mig annorlunda om du känner att du vinner något på det. Om det gör dig till en lyckligare människa att trampa ner på mig så är det dig det är fel på, inte mig. Det visar bara att jag är så mycket bättre än vad du är. I slutändan är det ändå din förlust, inte min.
Folk borde lära sig att vara glada för andras skull - Patetiska och ynkliga människor.

Tagliatelle med pepparstark köttfärs och rivna morötter.


It's friday!

Freeeedag, skönt! Veckan som passerat har gått i snigelfart. Aldrig har en vecka varit så seg som denna har varit.

Nästa vecka och de kommande fem veckorna påbörjar jag min praktik på ett äldreboende i byn jag bor. Det ska bli spännande och intressant. Jag tror det kommer vara otroligt lärorrikt att få komma ut och arbeta med personer. Viktigt att försöka ta så mycket egna intiativ som möjigt och ha öron och ögon öppna så man kan få så mycket lärdom och tips som möjligt.

Hur som haver. Idag står jobb och träning på schemat. Som jag berättat förut ska jag börja jobba i medley, verksamheten som kommer efter simskolan. Det känns bra att bli uppflyttad och verkligen få utöva simning. Dessa barnen kan nämligen redan simma. Så nu ser mitt schema ut såhär, en dag i simskolan istället för tre som jag hade förra terminen och en dag i medley.


"Sött"!

If I die young, bury me in satin, lay me down on a bed of roses. Sink me in the river at dawn, send me away with the words of a love song ♥





Första dagen på simskolan avklarad!

God eftermiddag!

En lektion kvar och sedan är denna skoldag över, skönt! Ikväll blir det att träna ett pass och sedan sova tidigt. Jag vet att jag kommer vara uppe till halv ett ändå men känns bra att skriva att jag ska sova tidigt... Så någon tycker att jag är lite duktig i alla fall!

Igår var det första dagen på simskolan. Blev tilldelad mig mest baddargrupper. Alltså den första gruppen i simskolan med barn som är ca 4. En del barn är helt sjövilda och andra barn vågar knappt doppa fötterna. Lite jobbigt när man får ett barn i varje. En sjövild, en försiktig och en ordentlig.

Denna terminen kommer jag jobba en dag i simskolan och ha praktik varje fredag i medleygrupperna. Medley är det som kommer efter simskolan, alltså äldre barn som kan simma. Så småningom kommer jag börja jobba där, så fort jag är utbildad!



Back to school!

Och så har detta jullov passerat. Jag har nog aldrig haft ett lov där jag har gjort så lite på men tiden har gått så otroligt fort. Jag hade gärna fortsatt vara hemma någon vecka till. När det är sånt här väder, regn, storm och grått har man inte lust att göra någonting. Som tur är har jag bara en vecka i skolan och sedan väntar fem veckors praktik.

På grund av olika skäl har jag lust att bara gå och lägga mig under täckte och sova i 100 år och vakna upp och allt är löst. Men jag har lärt mig att det är bara bita ihop, le och låtsas som att allt är okej. Så fort man öppnar munnen och säger vad man tycker blir det bara problem. Sorgligt, men sant.
bild ifrån jul på liseberg 23/12.
Idag har syskonen varit här på frukost för att fira mig. Imorgon blir jag 17.

Morgondagen består av skola - första dagen på simskolan - hem och äta mammas underbara smörgåstårta och choklad/banantårta som jag beställt!

Summering av 2011! [Del 2]

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
*Jag började ettan i gymnasiet och lärde känns massa nya vänner

Jag började ettan på gymnasiet. Jag började på Tycho Brahe skolan på Vård och Omsorgs linjen i klass VO1C. Jag lärde känna några riktiga fjantar som får mig att vilja gå till skolan varje dag.
Jag åkte till USA i två veckor tillsammans med min farmor och farfar. Min farbror, hans fru och min ena kusin. Vi besökte Hollywood, Las Vegas, åkte till olika outleter och njöt av det fina vädret! En helt fantastisk resa som jag definitivt vill göra om. Någon som har lust att bjuda mig? ;)






Jag tog en sista minuten upp till Stockholm för att överraska Martin när han simmade SM. Tog en sista minuten fredagkväll och åkte upp lördagmorgon. Tog mig till Skanstull och hans hotell och kom som en överraskning. Åkte sedan hem på söndag kväll med nattbuss. Jag bodde hos mina kusiner en natt och vi gick ut och åt på Mongolia. En restaurang där du plockar den mat du vill ha och sedan steker dem det till dig!


Jag träffade en kille som jag blev väldigt kär i. Vi åkte till Göteborg på lillejulafton och gick på jul på Liseberg. Tyvärr tog vårt förhållande slut efter en kort tid men vi ses fortfarande.




Summering av 2011! [Del 1]

Tänkte svara på lite frågor om 2011 men jag har bestämt mig för
att ha massa bilder i mina inlägg så jag delar upp frågorna!

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Jag blev moster för trejde gången till en pojke, Noah!

Jag åkte på klassresa till Polen med alla niorna på skolan och besökte Auschwitz-Birkenau och en saltgruva. Fick en guidad rundtur genom gamla stan och vandrade rundor på egen hand i den härliga miljön. Krakow är en väldigt fin stad!

Jag avslutade mina tre år i högstadiet och därmed hela grundskolan. Vi hade en avslutningsmiddag dagen innan skolavslutningen där vi fick trerätters, vi dansade och fick se massa gamla bilder från våra år på PeterSvenskolan!


Jag ägnade mitt påsklov till att utbildade mig till simlärarkandidat. Jag fick sommarjobb som simlärare ute på sommarsimskolan på Råå i utebassängerna.Tre veckor i rad från 09.00-18.00. Jag lärde känna tre underbar simlärare som jag hade så roligt med. Jacob, Simon och Rebecca. Vi hade tur med vädret halva perioden och lyckades få en rejäl bränna!

Jag hade en minst sagt galen photoshoot tillsammans med min vän Matilda!

Jag besökte Sofiero två gånger för att se The Ark + Håkan Hellström tillsammans med Abbis och Rasmus Seebach + Veronica Maggio tillsammans med Emma! Jag och Emma hade picknik och mös i solen innan Veronica tog plats på scenen. Hes och med feber gjorde hon en oförglömglig kväll. Min älskade Håkan var grym!


Jag hade ett härligt sommarlov med mina vänner. Vi besökte Helsingborgsfestivalen, hade en grym midsommar och massa annat mys!






Blev en hel del bilder ifrån mitt sommarlov med mina vänner. Alla bilder är tagna ut av mig förutom några ifrån sommarlovet som Matilda har fotat. Resten av frågorna kommer i ett annat inlägg!

fortsättning följer...


Bilder från USA ute på Facebook!

Igår la jag in ett album med bilder ifrån USA resan som jag gjorde i höstat tillsammans med min farbors familj och farmor/farfar. Jag döpte albumet till USA 2011 - Las Vegas och där finner man alla mina bilder ifrån våra dagar i Las Vegas.

Bilder ifrån USA kommer att dyka upp här på bloggen så småningom men om ni är sugna att titta redan nu kan ni besöka min facebook.

Till farmor och farfar som läser detta, tryck på länken nedan för att komma till albumet och därefter trycker ni på bilderna som ni vill titta på :)




I am back again... ?

God kväll!

Var ett par dagar sedan jag skrev sist... Tog lite julledigt mellan jul och nyår ifrån bloggandet. Utanför mitt fönster faller regndroppar ner, i mina högtalare spelas Amanda Fondell och snart ska jag packa min träningsväska. Ikväll är det träning. Jag har börjat få tillbaka min motivation till träningen nu vilket känns riktigt bra!

Bilder ifrån min jul och nyårsafton kommer att komma upp. Tog en hel del bilder på mina syskonbarn och alla måste vattenstämplas så det tar sin lilla tid.



RSS 2.0