Varför måste man trycka ner folk?

Nu ska jag ställa en väldigt simpel fråga till alla er där ute: Varför är så många i dagens samhälle besatta av att trycka ner andra? Jag förstår inte varför man alltid måste vara elak och trycka ner varandra, Varför kan man inte istället säga lycka till och vara glad att personen strävar efter högre mål? Men alla är så besatta av att såra varandra, hur kan man seriöst sova gott om nätterna när man vet att man gjort någon illa? Jag vet att jag med sagt elaka saker mot folk, Men när jag sårar någon eller jag vet att jag gjort någon ledsen, då gör det ont i mig... Då blir jag ledsen.

Jag har inte de betygen jag egentligen vill ha, men allt handlar om att satsa... Våga ta risker och kämpa för det man vill! Jag vill komma in på Samhälle/Ekonomi linje och bli en framgångsrik advokat, det kanske är höga mål och vem vet om jag kommer uppnå dem? Men jag strävar hellre efter höga mål en att sträva efter komma in på Barn/Fritid.


Varför måste man alltid vara en i mängden?
Så fort man sticker ut så får man på huvudet...

Brännbolls turnering!

Är så galet trött efter dagen så jag ska lägga mig och vila en stund. Hela dagen har spenderats på Norrvalla där vi har haft brännbollsturnering. Vi (min klass) vann alla matchera och kom i final där vi vann med ett poäng, lycka! Sen spelade vi mot lärarna och då förlorade vi med tre poäng men det spelar ingen roll... Vi vann turneringen i alla fall. Det var en trevlig dag men vädret var väldigt knasigt, ena minuten sol och nästa kallt.

Lite halv kassa bilder från igår... Försökte välja ut de bästa för jag tog cirka 100.
Igår kväll när jag kollade var jag nöjd med de flesta, nu är jag inte nöjd med någon direkt.













Tacos!





Tea Feif 9 månader och en dag!








Kidz!

Igårkväll satt jag som sagt barnvakt till mina grannar, Olivia 6 och Charly 3. Det gick bra men jag och Olivia har fortfarande våra stunder då jag inte accepterar hennes humör och sätt att uttrycka sig på. Hon ska fylla sju och hon beter sig om en jobbig 13 åring i vissa lägen... När man försöker prata med henne om något vänder hon bara blicken och gör sån bitchig min och rycker på axlarna.... GAAH, måste få mer tålamod?

Vi kollade Hannah Montana, Bratz filmen och Narnia 1. Charly var så trött men hon ville inte gå och lägga sig, hon ville se filmen. Olivia somnade i soffan. Jenny och Fredrik kom hem vid ett och då stack jag ut och träffade Sebbe. Vi gick en runda i byn och prata, ett bra tag sedan jag träfade honom...

Ja så såg väl min lördags kväll ut! Hur var din?
två bilder från förra gången då jag passade dem.


Barnvakt

God eftermiddag solstrålar!

Kom ut från duschen för en liten stund sedan så nu försöker jag välja ut vad jag ska ha på mig... Ikväll ska jag sitta barnvakt till mina grannar. Jag tar inte med datorn så det lär inte bli någon uppdatering. Kanske när jag kommer hem. Svarar på era kommentarer imorgon och skriver mer då!

Ha en toppen lördagkväll!

Tyvärr dåliga webb bilder men hinner inte fota med kameran nu.
Det var denna ringen jag köpte igår :)


Sims Sims Sims!

God morgon.

Jag ber om ursäkt för jag inte skrev något igår men jag hade inte lust. Efter skolan som förövrigt gick bra så gick jag ner på stan med min klasskompis Emilia. Vi kollade i affärer och jag hittade en ring som jag köpte. Hittade faktiskt inget annat jag ville ha så det var en billig shopping runda. Åkte hem med tåget tio i fem och satte mig direkt vid datorn och installera The Sims 2... Sen spelade jag hela kvällen och halva natten... Haha gick och la mig halv fyra i natt, lite beroende blir man.

erik var snäll och kokade ett ägg till mig.




Planering - Saker som måste göras



Låter mitt söta lilla collage jag gjorde i paint tala för sig själv!

Dessa punkterna har jag haft i ett utkast så tänkte slänga ihop allt nu i ett och samma inlägg. Detta är lite saker jag måste ta itu med och fixa, bland annat.

1. Med tanke på detta kalla/blåsiga och regninga väder som närmar sig (hösten) känner jag att det kommer passa perfekt att inhandla ett par snygga gummistövlar!

2. Jag har en hel kopp full med enkronor och en halv med 50 öringar, måste växla in alla mynt så jag kan fortsätta samla, det trillar så fort jag lägger på fler. Om jag räknade rätt har jag 264,50... :)

3. Nu har pappa och jag äntligen varit iväg och lämnat in min mobil på lagningen. Min ljudknapp fungerar inte så jag kan inte höja vilket är ganska irriterande. Dessutom håller skärmsläckaren på att blinka hela tiden.

4. Jag måste lämna in två par shorts jag har på lagning. Ett av dem är mina absolut favorit shorts! Båda shortsen gylf är sönder så inte så kul om man har ett kort linne och man ser att gylfen är öppen, haha!

Sims sugen

Solen skiner utanför mitt fönster och jag ligger inne och tittar på pirates of the caribbean. Blev en lång dag i skolan idag för att vi hade bara en lektion. Vi hade en kick-off på framtidspiloterna som vi ska börja jobba med nu i höst. Det hela går ut på att man ska gå ut till ett företag och marknadsföra deras produkter och tjänster. Min grupp och jag fick någon skateboard butik... Hur i hela friden ska man marknadsföra skateboards?

Jag är så galet sugen på att spela sims, buhu!
Men så fort jag spelar blir jag beroende och sitter där
i flera timmar och dagar.


google bilder



Nu är det i höst i paradiset

När jag och mamma skulle iväg och hämta min och Eriks pizza så passade jag på att ta med kameran och fota ett par svampar som jag såg påväg hem från bussen. De växte i en cirkel, såg lite roligt ut. Min granne Fredrik ringde mig i eftermiddags men tyvärr missade jag samtalet så sprang över till dem istället. Pratade lite med Jenny och sen bestämde jag med Fredrik att jag ska sitta barnvakt en dag då de ska göra annat.

När jag var där inne ringde min andra granne Edvin och frågade om jag ville komma över och kolla HIF-TFF med dem, vilket jag ville. Stannade där ett tag efter fotbollen och kollade på fångarna på fortet och pratade. Har precis duschat och gjort vid mig för sängen. Nu ska jag sova, vi hörs imorgon!









Gymnasievalet & Framtiden

Började halv nio idag, det var något strul med tåget så vi fick åka buss istället. Bussen tog så lång tid att jag kom försent en kvart, mindre roligt. Första lektionen diskuterade vi MITT FRAMTIDA VAL, det är exakt vad du läser... Vilken skola man ska välja, betyg och inriktningar. Det känns konstigt man ska välja vad man vill bli när man bara är 15 år gammal. Jag tror jag ska nog välja något av SAMHÄLLE/EKONOMI/ESTET, högskoleförberedande val. Men jag har ett tag till att fundera så... NO PANIC! :)

Tog bussen hem efter första lektionen,
trodde jag skulle spy på lektionen och magen gjorde ont.
Så när jag kom hem bäddade jag ner mig och vilat sen dess.

tre bilder jag bjuder på som sabina tog på bussen hem från lägret.




Läger del 2

Nu fortsätter jag skriv lite om lägret.

Igår natt gick de flesta ur sina tält och stod utanför och snackade med kompisarna, likaså gjorde vi. Jag kan säga att det var inte skönt att stå i hotpants/shorts i den kylan, brrr! Till slut beslöt sig Calle och Jag för att gå tillbaka till tältet och sova. Skakade ett bra tag innan jag lyckades somna, ibland trodde jag tältet skulle resa sig och blåsa iväg, kändes så när vinden tog tag i det.

Vaknade vid halv åtta i morse men orkade först masa mig ur sovsäcken en timme senare då vår musiklärare kom och ropade att det var frukost. Efter det packade vi ner alla tält och städade undan, både inne och ute. Vi fick lite fika och vi fick även reda på vem som vann tipsrundan. Mitt lag som bestod av Emma, Sabina, Jenny, Joella, Linnea och Jag vann! Vi fick Magnum Gold och Ahlgrens Bilar, bra vinst! Under bussresan tillbaka sov de flesta i bussen... Lugn resa hem från ett mysigt läger.

Hittade några få bilder på min mobil, tyvärr rätt suddiga men bättre än inget.
Det var hyfsad fin utsikt från stugan, man såg bort till havet!



Tältet blåste upp i luften när vi skulle packa ner det, ganska tungt och hålla ner, haha!

Läger i Båstad!

I måndags förmiddag åkte alla nior på skolan till Hålehall som ligger vid båstad. När vi kom fram slog vi upp våra tält och tog det mest lungt. Sen blev det en tips runda med frågor som ingen förstod, men det var kul ändå. Mysigt att vandra i skogen när de regnar, men jag hade det absolut sämsta skovalet VITA CONVERSE! Förstår inte själv vad jag tänkte med när jag tog det.

Vi hade verkligen otur med vädret, det regnade och blåste en hel del. När vi kom tillbaka så hade det läckt in i tältet så det vara bara att förflytta oss till ett av våra vänners tält som kunde tänka sig trycka ihop sig! Så jag sov tillsammans med Kalle, Calle och Simon istället för Dennis, Denis, Ideal, Emilia och Alice. Men det blev en lyckad natt ändå!


Tog inte med min kamera så har inga bilder.
Men såhär såg stugan ut som vi åt i osv. GOOGLE BILD!

Getingsticket...

Getingsticket... Gick helt vanligt och kände sen något som stack till i min armhåla, förstod direkt det var en geting som stuckit mig. Skyndade mig till mamma, sved något sjukt mycket. Satte mig ner och kände mig helt yr och mådde illa, tårarna rann och jag var jätte rädd med tanke på sist jag blev getingstucken sa de på akuten jag skulle akta mig för getingar. Mamma och Lisa fick stödja mig till sjukstugan, la mig på britsen och skakade som om jag fått ett epilepsianfall... La där inne i säkert en halv timme tills jag lugnat ner mig. Usch, det var riktigt obehagligt.


Kommer inte blogga först imorgon eftermiddag.
Idag sticker jag på läger med alla niorna på skolan, PEACE! :)


BAKKEN!

Igår var jag som sagt i Danmark och på nöjesfältet BAKKEN men mitt gamla fotbollslag. Tågen var inställda pga av det har regnat så mycket så vi fick stå och vänta på bussen jätte länge som till på köpet var knökfull och jätte varm! Väl framme på BAKKEN var det knappt folk så vi åkte massa i säkert två timmar. Sen blev jag getingstucken så jag gick bara runder med Lisa och Ingo och åkte lite smått. Hade jätte otur på vägen hem med båt och tåg. Fick vänta i typ tre timmar totalt, suck.

Alla bilderna förutom dem två första har Matilda fotat. Hon fick låna min kamera.
Tyvärr blev de inga bilder från BAKKEN. Mådde inte bra så hade inte lust att fota.










aj aj aj

God eftermiddag.


Skriver mer senare, idag är sista dagen Ingo, Lisa och Alva är här så ska passa på at gosa med Alva så mycket jag kan. Dessutom mår jag jätte dåligt för jag fick ett getingstick igår på BAKKEN vilket resulterade i mindre roliga händelser...

Club Can't Handle Me!

Andra skoldagen idag, den gick bra!

Kommer ni ihåg jag visade ett par boots jag ville ha? Jag beställde dem dagen efter och jag har väntat och väntat och väntat... Har varit inne på postens hemsida varje dag och det har stått i över en vecka att det är i MALMÖ. Min bror hade samma problem med sitt paket  så han gick bort till ICA och postutlämningen och där hittade han paketet, de hade bara inte registrerats. Samma sak var det med mina boots för när mamma och jag gick bort så fanns dem där... Så har jag väntat så många dagar när de legat på posten några hundra meter ifrån mig, suck!

Blev nöjd med dem, satt bra och var skit snygga. Bild kommer...
Ikväll kom Ingo, Lisa och Alva!
Imorgon åker jag till Bakken med gamla fotbolls laget så blir ingen update på hela dagen!







Provencalska biffar med potatis och kantarellsås!









Till minne av Niklas Rosén!

Jag tycker ni alla ska kolla på vidoen nedan... Det är en film som vänner och familj har gjort till Niklas Rosén som var nio år gammal och avled undertiden han gjorde de han höll närmst om hjärtat, körde motocross.

 

Niklas var och tränade motocross den måndagskväll och på något sätt hamnade Niklas snett på ett av dubbelhopp och antagligen fått styret rakt in i levern som då gick sönder och hans liv gick inte att rädda. Efter händelsen reste sig Niklas upp och la sig sidan om banan, en crossförare gör så för att visa hänsyn till efterkommande förare.

 

Det är en sådan tragiska händelse... Må han vila i fred.
Skänker en tanke till hans familj och nära ♥
http://www.niklasrosensminnesfond.se/

 

 

 

 

 

In memory of Niklas Rosén from Per Friske on Vimeo.


Läsarfråga - Recept på omelett

Fick en läsarfråga om jag kunde skriva upp receptet på omeletten som ni hittar HÄR!

Du börjar med att ta fram ingredienser
:

* 8 ägg (du kan såklart ta mindre, ju mer du har dess mäktigare och tjockare blir den)
* 8 msk vatten
* Svart peppar och salt

Vispa ihop ingredienser i en bunke och krydda efter behag med svart peppar och salt.
Ta en klicka smör i stekpannan och häll i smeten, rör runder lite under tiden.
Sen skivar du en tomat och lägger ovanpå och sist men inte minst kan du ta några
ostskivor och lägga på topp. Du kan även ta med till exempel skinktärningar, korvbitar
och bacon i din omelett om du vill ha mer fyllning i den.



Skolstart

Morgonen var rena helvetet för mig, hade jätte ont i magen och kändes som jag bara skulle trilla ihop. Kall svettades och var helt yr, känns såååå kul att skolan börjar och man kommer må dåligt. Idag började jag årskurs nio. Det blev en kort dag 10.30-12.30... Det var kul att träffa alla sina klasskamrater igen, De flesta har jag ju inte träffat sen jag slutade skolan i juni. På måndag åker vi iväg på läger.


Efter skolan stack jag ner på stan och försökte hitta kepsen men tyvärr så hade de inte
fått in den i butiken, buhu! Ångrar så att jag inte köpte den direkt igår, den var ju så fin!

Omelett med färska tomater och ärtor!



Dagens dresscode och shopping!

I eftermiddags åkte jag med Mamma och min syster Amanda till Burlöv köpcentrum & NovaLund. Efter det vi åkte vidare till Center Syd och gick in på Willys och handlade fika bröd. Inhandlade en kavaj och lite nya pennor till skolstarten imorgon. Hittade en riktigt söt keps, såg ut som sån Julia Roberts har i "Pretty Woman"... Gosh, loooove! Glömde dock gå tillbaka och köpa den, snyft! Köper den en annan dag i stan.

Dagens outfit: jeans - Replay & linne och bolero - Vero Moda




Tyvärr rätt dålig bild på kavajen men den får duga tills vidare!

Väskor

Jag spanar runder på olika internet sidor i hopp om att hitta en snygg väska! Behöver verkligen en ny nu till skolstarten. En stor så jag får plats med alla mina anteckningsblock, mappar, böcker och allt annat som hör skolan till. Mina favoriter är de tre längst ner... Helst vill jag ha den svarta i mitten eller den med päls, den var grym!


Från vänster till höger uppifrån:
Ellos - 299 kr
Nelly - 499 kr
Topshop - 55 £
Topshop - 85 £
Bubbleroom - 2995 kr
Ellos - 899 kr
Asos - 36 £
Modekungen - 799 kr
Modekungen - 699 kr


Frustration

Godkväll kära läsare!

Det blev som sagt bio ikväll med Axel, Bröderna Karlsson, härlig komedi! När bion slutade gick vi runder i stan och njut av den härliga ljusa sommarkvällen som inom bara någon vecka kommer ändras till mörker och kyla. Vi gick inom Laserdome och spelade Air Force och Bil-spel! Trevlig kväll.

Se bilderna som "konst" och bilder att uttrycka känslor. Sorg? Saknad? Lidanade?
Jag vet att folk kollar snett och tycker jag lägger ut fel bilder,
MEN jag har aldrig bett er gilla det jag gör!


Uptowns girl!

Har precis sett "Uptowns Girl", riktigt bra film enligt mig... I slutet kom tårarna. Jag är så känslig för vissa filmer. I alla fall så gick jag upp redan halv åtta i morse. La mig och läste ut "Pojken som överlevde". Alltid tråkigt när man tyckte om en bok och sen får lägga den ifrån sig för man läst ut den. Nu ska jag snart ner och ta något att äta och sen ska jag göra min i ordning och åka in till staden och se bio!

Bröderna Karlsson... Någon som sett den?


Bokmal!

Hela kvällen har jag antingen legat i sängen eller suttit på en stol vid fönstret och njutit av den friska luften medans jag suttit och läst. Är inne på den tredje boken som David Pelzer har skrivit. Läste ut tvåan på cirka en dag och nu har jag påbörjat denna som jag har kommit till lite mer än halva. Den första Pojken som kallades Det är fruktansvärt hemsk! I de andra har han ju lyckats ta sig ur sin mors klor och bor i fosterfamiljer så där är det inte så mycket skrivit om misshandeln och de brutala händelserna.

Nu ska jag gå och lägga mig.
Kul att så många av er har deltagit i debatten om gris uppfödning.






Djurplågeri

Antigen kollar du denna videoen, får en tankeläsare och gör något åt detta...
Eller så bläddrar du bara förbi och låtsas som om ingenting har hänt.


När jag ser sånt här blir jag så fruktansvärt ledsen och det gör så ont i mig.
Hur kan sånt här accepteras i dagens samhälle?
Jag trodde vi hade kommit längre än detta i utvecklingen.

Spärra in suggan och låta henne ligga där hur länge som helst, om hon väl lyckas komma upp kan hon bara stå på samma ställe hela tiden. För det är en så liten bur att hon inte kan vända sig ensengång. Varje år slaktas 3 miljoner grisar... Alltså en gris dör var tionde sekund. Varje gång jag hör en sån här sak vill jag bli vegetarian... Men är det enda utvägen för att få slut på grisarnas lidande? Att alla sluta äta kött?

Det är likadant med alla minkfarmar runt om i landet... Det är så fruktansvärt.
Det gör så ont i mig när man ser djur plågas. Jag förstår inte hur man kan ha
hjärta att skada ett djur eller en människa. Hoppas personen som skadar
djur på detta sätt plågas lika mycket som djuret gjorde!

Chocolate with cream

God eftermiddag! Var så trött och seg igår att jag orkade inte duscha så känner mig fruktansvärt ofräsch nu och ska hoppa in i duschen så fort som möjligt. Käkade frukost framför teven och såg "Top Model" & "Cityakuten". Det verkar vara roligt att vara modell... Men fy satan vilken press. Idag har jag faktiskt inga planer... Kanske städa mitt rum.

Jag har sån fruktansvärd träningsvärk i min rumpa...
Detta skojar man inte bort, satan... Haha!




Pojken som överlevde

Kvällen börjar gå mot natt och snart är det dags för mig att gå och lägga mig och läsa något kapitel i "Pojken som överlevde". Men jag tänkte lägga upp några bilder från dagen först och webba klart med min vän Axel. Gjorde en film åt honom innan, med bilder och musik. Han sa han fick tårar i ögonen så glad han blev... Jag älskar göra mina vänner och familj berörda.







Godkväll!

Känner att jag är på lite bättre humör idag. Fast i morse orkade jag verkligen inte kliva ur sängen så la mig och läste lite med frukosten på sängen... Sen somnade jag om igen och gick upp första strax efter ett.

Eftermiddagen spenderades hos grannarna. Egentligen skulle jag bara hämta en sak jag glömde hos dem igår men blev att jag stannade. Satt och pratade med Jenny hur länge som helst, inte setts på cirka 3 veckor. Gick även en lång runda så ska strax hoppa in i duschen, helt svettig! Men det var skönt men motion

just like a drug

Hej alla. Ledsen att jag inte svarat på era kommentarer eller skrivit något i bloggen. Men idag har jag inte alls varit på humör, inte haft lust för någonting... Enbart legat i min säng och stirrat in i väggen och då och då tagit fram en bok och läst. Riktigt dålig dag. Vid kvart i fem stack jag in till och Olivia och Charly och satt barnvakt. Kom hem för cirka tre kvart sedan. Tack så mycket Emma för du kom en stund och pratade.

Igår kväll började jag läsa "Pojken som inte fanns" och idag innan jag gick in till grannarna blev jag klar med den. När jag väl börjar läsa kan jag inte sluta, like a drug.

får bli en bild på en gammal sommar outfit.

-

ett stort hål i min mage som värker för var dag som går
ögonen är svullna efter nattens gråt
det är inte lätt att passa in
jag är inte perfekt.

Godkväll!

Idag har jag inte skrivit direkt något i bloggen utan varit mest bilder från idag... Tycker de är ganska positivt att beskriva en dag med bilder. Man säger ju att en bild säger mer än 1000 ord.

I alla fall så var jag ute och provcyklade motocrossen en sväng i vår lilla gata, det var ju ett tag sedan den var igång. Min granne Edvin som också kör kom ut i gatan med sin cross och tog några varv med mig. Sen åkte vi till Duveke crossbana för att se hur den såg ut. Resten av kvällen spenderade jag inne hos Edvin med film, glass och chips! Nu ska jag sova... Morgondagen blir en låång dag.


Motocross

Mitt ena bröst ser mycket större ut men det är för jag lutar mig, fniss!




Det är vid en förlust

 

...en person ska visa sin värdighet.

 


En läsarfråga

1. Kan du inte lägga ut receptet på moussakan?

Tillagnignstid ca 1 timme 15 minuter
Ungstemperatur 250 grader

Ingredienser:

1 sats kättförsås och ½ sats ostsås
1 kg auberginer
3 msk vetemjöl
½ tsm salt
2 msk margarin eller smör
1 dl riven ost

Förberedelser:
Detta är ca 4-5 portioner. Sätt på ugnen. Gör köttfärsåssåsen och ostsåsen. Skala auberginerna och skär dem i ca 1 cm tjocka skivor och vänd dem sedan i saltat mjöl. Stek skivorna i fett i en stekpanna ca 1 min på varje sida. Ta sedan en form och varva i två omgångar de stekta auberginerskivorna med köttfärssåsen. Täck med ostsåsen och strö över riven ost. Gratinera i övre delen av ugnen ca 20 min.

Hur du gör ostsåsen:
Du smälter 2 msk margarin och rör ner 4 msk mjöl. Tillsätt 6 dl mjölk och koka upp under omrörning i ca 3-5 min. Riv sedan ner 2 dl riven ost och smaksätt med salt och muskotnöt.


Vattenstämpel - Bra/Dåligt?

Nu har tre nya kategorier ploppat upp i listan så det blir lättare för er
att se mina bilder utan att behöva scrolla igenom hela min blogg.

Fotografering - Djur
Fotografering - Natur
Fotografering - Barn

Dessutom ska jag börja vattenstämlpa mina bilder för jag är så rädd att någon kopierar dem och använder dem... Inte många som tar respekt åt copyright lagen på internet. Tycker dock det är väldigt tråkigt att jag måste göra det, en vattenstämpel förstör bilden så mycket... tycker jag.

test bild... något sånt kanske.


Att dammsuga är svettigt

Hallå i stugan! Jag är jätte trött och klockan är bara sex... Gick och la mig vid två och gick upp vid nio. Jag går och lägger mig sent men jag tvingar mig ändå upp på morgonen fast jag är jätte trött. På så sätt är jag trött framåt kvällen och förhoppningsvis somnar jag i tid!

I förmiddags dammsugade jag hela huset, man blir svettig av att dammsuga hela vårt hus, haha! Halv tre åkte jag in till stan och mötte upp mamma, gick till en hudklinik och efter det så gick vi nere på stan en stund. Fick ett nytt pennskrin av mamma och köpte present till min bror som fyller år idag.




Jag är med och tävlar hos Sofie om veckans blogg. Så om ni gillar min blogg kan ni ju trycka in där och rösta på min blogg :) Tack på förhand!

Look of today




Flower

Godkväll :)

Innan for jag som sagt och hälsade på farmor och farfar på deras kolonin. Märkligt nog kändes allt så fruktansvärt litet, farmor sa det var för jag vuxit så mycket, haha. Det var ju ett bra tag sedan man var där sist. Farfar kom och hämtade mig så körde han inom ett bageri där jag fick välja en bakelse som jag kunde ha till fika, mums! Vi matade änderna och jag fotade en massa massa blommor och bilder. Tog ca 120 bilder... Sen åt vi kvällsmat och efter det åt vi rabarberpaj som farmor hade bakat... En hel del ätande idag!

Tycker ni jag lägger in för mycket bilder i ett och samma inlägg
eller det är bara kul med en massa bilder?


















Ny header!

Som ni ser har det dykt upp en header på min blogg nu. Skapade den igår och blev hyfsad nöjd med den! Dock har jag inte lärt mig photoshop än så jag fick klippa ihop det i paint vilket resulterade i dålig kvalite, men men. Sånt man får finslipa på. Nu ska jag åka till farmor och farfar och hälsa på så vi hörs lite senare ikväll.

Tack Josefin för du hjälpte mig sätta in min header.
Här är en länk till hennes blogg: JOSEFIN
En otroligt söt och snäll tjej så in och läs!



Glöm inte: Jag är med och tävlar hos Sofie om veckans blogg. Så om ni gillar min blogg kan ni ju trycka in där och rösta på min blogg :) Tack på förhand!


Rösta

God eftermiddag! Verkar inte som det kommer bli något bra väder idag... Himmeln är grå och det droppar lite smått ute. Jag funderar på att ringa farfar och åka till deras kolonin. Rätt mysigt där ute, dock hade det ju varit roligare om det varit fint väder.
Vad har ni för planer idag?


Jag är med och tävlar hos Sofie om veckans blogg. Så om ni gillar min blogg kan ni ju trycka in där och rösta på min blogg :) Tack på förhand!


Jag är med och tävlar

Jag är med och tävlar på Sofie's blogg!
Temat är "Min bästa sommar bild".

Min sommar har bestått av familj, sol och bad, fotografering och vänner!
För att nu slå ihop detta lägger jag ut en bild på min systerdotter Alva
när hon sitter och badar i poolen. Detta var ett utav de första bilderna
jag tog med min nya kamera. Den bilden beskriver min sommar rätt bra.

Stor flicka går med gåvagnen!

Godkväll kära vänner. Jag har precis duschat så nu ska jag smörja in mig och klä på mig och smörja in mig. Min dag har varit lång, gick ju upp redan åtta i morse. Ska göra likadant imorgon, annars sover man ju bara bort hela sin dag! Tog en liten powernap runt fyra i cirka en halvtimme, kände att jag behövde det. När jag vaknade och kollade ut var Anna och Tea på besök så yrvaken som jag var tog jag kameran och gick ner till dem. Tea skulle visa att hon kunde gå med sin gåvagn, duktig flicka! Sen följde jag med Anna och Tea hem och var där undertiden de passade Tea's kusin Elias.
















Moussaka med köttfärs och auberginer


Poolen nerpackad - Sommaren går mot sitt slut

God förmiddag! Jag var uppe tidigt i morse, redan klockan åtta... Mamma och Amanda pratade så högt utanför så jag kunde inte somna om och tänkte att det var lika bra att gå upp nu när jag ändå var vaken. Gick ner och åt frukost och sen gick jag ut i trädgården och hjälpte pappa tömma poolen. Eller jag hjälpte till med att ta luften ur madrasserna och Alvas mini pool. Ser ut som det kommer bli fint väder idag, härligt!

Har ockå lite saker som måste fixas...

1. Lämna in mobil på lagning
2. Växla in alla 50-öringar till 1-kronor
3. Laga två väskor
4. Sätta upp en tavelram och en krokhängare

bild i repris.

Schäfer!

Tjenixen! Är faktiskt hyfsat trött och min säng lockar mer än vad den gjort de senaste dagarna jag har försökt lägga mig i tid. Men med tanke på att jag varit borta hela dagen är jag väl skyldiga er ett inlägg.

Jag har spenderat dagen inne hos mina grannar, familjen Lundh. Edvin och Mamma Marie och jag tog en runda till familia och city gross och handlade och kollade i djuraffären. Vi har varit ute och cyklat två rundor idag och gått en runda med Ella (hunden). Halvt trötta la vi oss i soffan och kollade film och teve hela kvällen. Blev förresten bjuden på en jätte god laxrätt till middag, mums!










Det var rätt uttorkat vid dammen...

El ballerino!

God eftermiddag! Vaknade väldigt sent idag, intebra... Undrar hur det kommer gå när skolan sätter igång igen. Nu ska jag i alla fall ner till min granne Edvin. Var ett tag sedan man träffade han. Hans storebror och pappa är i turkiet just nu, ganska avundsjuk. Jag svarar på kommentarer och uppdaterar mer när jag kommer hem igen!

ska ta med lite ballerina och bjuda på... de tar ju aldrig slut!

Why does it rain?

Vid nio cyklade jag och hämta min bror på hans jobb, tror han blev glad att jag kom så han
slapp gå hem i regnet. Vid halv elva följde jag med mamma till stan för att hämta min syster
från hennes jobb, lite sällskap i bilen. Inga planer för morgondagen ensålänge... :)
Nu ska jag burra ner mig i mina nybäddade säng som luktar tvättmedel och lyssna
på vinden som viner utanför och regdropparna som smäller mot rutan!

Sov-set från H&M har varit min outfit idag.

Ungs-pannkaka med sylt


Guldfiskar!

Var ute och gick en runda med min äldsta syster Anna för ett tag sedan. När hon kom hit regnade det inte jätte mycket utan mest stänkte... När vi började gå började det regna rätt ordentligt så när vi kom hem var byxorna så man kunde vrida ur dem. Det var rätt skönt att få komma ut trots att det regnade, var ett bra tag sedan jag promenerade. När jag var påväg hem igen kör en bil förbi, ganska försiktigt men det bara sprutar upp vatten på mig... Gubbjävel, haha!

Några ville se hur mina två guldfiskar (carassius auratus) ser ut. Har suttit ett bra tag nu och försökt fota dem, inte det lättaste men bilderna nedanför får duga! Just nu har jag en rund skål men ska snart få ett stort rektangulärt. Min bror har döpt mina fiskar till Ludvig och Boris, vet dock inte vem som heter vad. Den ena är rätt liten och nästan vit den andra är tjock och väldigt orange.




Fick bara två bilder på den andra... Inte så foto intresserad, haha!




En blöt dag

Vaknade av att klockan ringde halv tio i morse... Klev först upp lite över tio. La mig i ett varmt bad och hörde regnet smattra mot takfönstrena, då känns det verkligen inte som sommar längre. Därefter blev det en snabb frukost innan jag satte igång med att städa akvariumet, nu är mina fiskar glada igen! Rent vatten och inte alger på glaset. Så småningom ska jag ha ett störra akvarium med mer fixar, växter och dekorationer.

Har även passat på att dra av de smutsiga
sängkläder och plockat undan så smått på mitt rum.









Batman Pizza!

God eftermiddag. Igårkväll var jag ensam hemma så jag satt nere i källaren och kollade film. Såg Beethoven 1 och 2, som handlar om en familj och deras hund. Första gången jag såg den filmen ville jag ju såklart ha en St. Bernhardshund direkt!  Vid nio cyklade jag och hämtade min bror Erik som slutade jobba! Försökte dessutom sova tidigt men tror inte jag somnade förrän efter halv två...

Batman pizza blev middagen!




Boots!

Sitter nere i källaren nu och bloggar... Kollar på "Så som i himmelen", fast tyvärr är den snart slut. Gud vad jag ryser när Helen Sjöholm sjunger solo... " Jag vill känna att jag lever". Fantastisk röst, otroligt hur en persons röst kan få hela ens själ berörd. Unertiden sitter jag och kikar på olika sidor, jag vill verkligen ha ett par snygga boots nu till hösten och jag tror jag hittat dem jag verkligen vill ha.

Så här ser dem ut!



den underbara låten

Frukostbjudning

För cirka en timme sedan åkte Lisa och Alva. Ensålänge har  det inte blivit några tårar... Kommer väl ikväll, haha! Känns ju så otroligt tomt när dem har åkt. Vid tolv kom hela familjen hit och vi hade en stor frukost. Därefter skulle vi ta en familjebild ute på trappan, kanske 1 bild av 100 som blev bra. Om det inte är någon som är sur är det någon som blundar och om det inte är det så är det någon som kollar åt ett annat håll.








Stora familjen

Imorgon vid lunchtid ska vi ha en frukost/brunch med hela familjen.
Totalt är vi sju barn, plus respektive och två systerdöttrar, stor familj!
Vi ska i alla fall fira Amanda, Erik och André som fyller år den tolfte.
Istället för alltid ha stora middagar så är det ju lite mysigt med en brunch.

När jag var liten klagade jag alltid på att jag hade en så liten släkt jämfört med mina grannar som hade jätte stora kalas med farmor, farfar, mostrar, farbrödrar osv osv... Jag har ju bara min farmor och farfar och mammas morbror. Men tänk när alla vi "barn" i familjen får egna barn, då kommer vi nog bli en stor släkt!


Waka Waka

Blev aldrig att jag gick in till Olivia och Charly... La mig framför teven istället och såg en film. Sen kom Anna och Tea och blev en hel del foto på Alva och Tea. Imorgon åker ju Lisa och Alva hem så man får passa på och fota nu. Annars har det väl inte hänt för mycket idag, ska snart gå och lägga mig. Måste ju som sagt börja vända på dygnet igen.









Fisk med potatis och vitsås!



Höst-tankar!

De senaste dagarna har jag börjat längta jätte mycket till hösten. Så mysigt när alla löv skiftar färg och faller från träden och höstäpplena mognar. Går ut och hämtar tidningen tidigt på morgonen, Den första frosten har lagt sig över gräsmattan och luften är friskare än någonsin. När man kurrar in sig i sina filtar framför en film med en tekopp i handen och levande ljus, löven dansar i vinden och regndropparna slår mot fönstret...

Det är så mysigt när man kollar rundor på stan och kollar in genom alla skyltfönster och ser alla tjocka, stickade tröjor, stora halsdukar och snygga boots. Ja jag längtar verkligen...


bild från google

Ballerina

Gick och la mig vid tre-halv fyra i natt... Och steg upp vid kvart över ett. Sista natten och morgonen det får vara såhär, nu måste jag börja vända på dygnet. Snart sätter ju skolan igång igen. Har nyss startat en film och sitter och trycker i mig några ballerina kakor. Funderar på att gå in till Olivia och Charly en runda senare... Några veckor sedan jag träffade dem. Imorgon åker Lisa och Alva hem...

En liten bild på Tea, det ska ju börjas i tid!


Skolstart...

Lite tankar inför skolan och hösten... Skrev detta redan i natt och skulle publicerat i morse men glömde, bättre sent än aldrig!

I  brevlådan idag fick ett kuvert ifrån skolan. Det stod lite kort information ang skolstarten. Jag börjar om två veckor, dvs den 19 augusti. Då sätter introveckorna igång... Den riktiga skolan sätter igång först den andre september. Jag längtar faktiskt! Jag mår som bäst när jag är inne i rutinerna, lägger sig vid ungefär samma tid och går upp ungefär samma tid och äter på bestämda tider.

Ska bli så kul att träffa alla vänner igen och lärare, för jag trivs verkligen super bra med mina lärare. Speciellt min klassmentor Caroline. Hon förklarar alltid allting så bra och är lätt att prata med. Hon hjälpte mig jätte mycket när jag hade det jobbigt med min förra pojkvän och när jag mådde dåligt pga av magen. Guld värd.


Födelsedagsfirande

Idag har jag firat min bror Erik som fyller 19 år. Med tanke på att han började jobba så pass tidigt blev det inga gratulationer i morse. Ganska skönt att få sova ut efter gårdagens tripp till Ullared och Göteborg. Erik kom hem vid tre då blev det present öppning.

Det blev våfflor till middag och jordgubbstårta till efterrätt. Farmor och Farfar kom också på besök, inte var dag man ser gamlingarna, haha! Funderar på att åka och hälsa på dem på kolonin en dag, brukar vara mysigt där. Jag, Niklas och Erik såg en film innan: 1408, riktigt dålig... Gillar verkligen inte skräckfilmer men den var bara mesig. Efter den såg vi Ace Ventura, riktigt rolig. Jim Carrey är fantastisk duktigt, verkligen en förebild!


180 Ballerina kakor














Vissa bilder är tyvärr lite suddiga. Fick låna Niklas objektiv och blixt, försökte lära mig lite inställningar, galet svårt så de flesta bilderna blir sådär! Bilderna nedanför har Niklas fotat.







Ullared och Lisberg DEL 2

Efter många om och men kom vi till slut in på Liseberg. Det var fullt med folk och det var jätte långa köer till varenda karusell. Mellan 35-60 minuter fick vi köa till varje karusell. På hela dagen hann vi bara åka sex karuseller...

Lisebergsbanan
HangHai
Virvelvinden
Kanonen
Spinrock
Balder

Åt Fish&Chips till middag... Dock var det ingen höjdare. Ätit det en gång innan på Bakken och den var riktigt god så blev lite besviken. Spelade ett ex antal gånger på hjulen med. Emma vann en chips påse. Efter ett tag var Emma och Johan less på att de aldrig vann och det var så lång kö till allt så jag bestämde mig för att gå bort och testa på Ballerina hjulet.











Johan sa innan jag gick: Du kommer säkert vinna bara för vi ej följer med. Han hade minsann rätt, för när jag kom tillbaka hade jag med mig 2,3 kilo ballerina! Sen ville såklart Johan testa en gång till så han gick bort till Kexchoklad, försökte en gång och vann 1980 gram kexchoklad, lycka!









Ullared och Liseberg. DEL 1

God eftermiddag!

Tog somsagt en tripp till Ullared och Liseberg igår. Jag åkte dit med min syster Emma och hennes kompis Johan. Steg upp redan klockan halv sex, skulle åkt halv sju men Johan försov sig så blev lite försenat. Stannade på en McDonalds så åt Emma och Johan frukost. Sen for vi vidare upp till Ullared. Kände inte att jag behövde något så blev ingen shopping för min del, bara en snygg tandborste och en klädhängare och några saker till mamma.



Var framme i Göteborg vid halv ett. Emma och Johan satte sig och åt på en mysig liten thai-resturang. Sen letade vi parkering i säkert två timmar. När vi väl hittade så kunde man bara betala parkeringen med några jävla bensinkort? Varför i helvete tar man inte VISA kort? Till slut hittade vi ett ställe vi kunde växla på och var påväg till parkeringshuset. Då backar en jävel in i oss så fick stå där ett tag och kolla bilen osv...














Avokado!

Hej igen, ska strax gå in och borsta tänderna och sova. Ville bara berätta att imorgon blir det inget bloggande från min sida för jag ska till Ullared och Liseberg. Åker redan klockan sex imorgon bitti, tänkte vara vid Ullared när det öppnar och spendera ca två timmar där och sen bege oss till Liseberg och stanna där tills de stänger. Om jag orkar slänger jag upp något inlägg imorgon natt när jag kom hem.

Hoppas ni får en bra tisdag!



Födelsedagsfirande

Godkväll.

Jag ber om ursäkt för jag inte uppdaterat idag men har varit upptagen. Min syster Amanda fyller nämligen 17 år! Fick gå upp klockan åtta i morse och sjunga för henne. Gick ner och kollade teve med Lisa och Alva, tillslut somnade Alva... Likaså jag. Inte van att gå upp så tidigt. Blev en dusch och försökte piggna till. Efter det dammsög jag huset till mamma. Anna, Jonas och Tea kom och kollade HIF. 3-1, härlig vinst... Dock såg jag bara första halvlek.

Inveg mitt nya armband.



Villle ha med allt så fyllde den för mycket... Fick ta ut en del, haha!


Amanda och Filippa för ett ex antal år sedan... Tagen från Amandas blogg.

Helium ballong

Steg upp först lite över ett idag. Var verkligen trött efter natten. En mysko sak är; Varje gång jag vaknar, sen somnar om och går upp sent drömmer jag ofta mardrömmar...

Åkte iväg till familia med syster Emma och köpte födelsedags-present till Erik och Amanda. Köpte även ett peace-armband till mig. Kvällen har varit lugn och inte allt för mycket har hänt. Nu ska jag sova så jag orkar gå upp och sjunga för Amanda imorgon.

Alva gillade hammaren och ballongen.





Galen natt, happy!

Halv nio igårkväll åkte jag in till stan och träffade min syster Emma.
Gick rundor lite och kollade på festivalen.
Lyssnade på några låtar från Timbuktu, dock inga jag kände igen.
Sen träffade vi alla Emmas fulla kompisar och åkte spiderman.
Blev även bjuden på en åktur i parisehjulet av hennes kompis Denniz, haha!
Riktigt rolig natt tillsammans med 20+arna, en jag sent kommer glömma.
Kom hem strax efter fyra i natt.

lite bilder från igår innan jag åkte.



Tea


Förrätt, varmrätt och efterrätt

Förrätt: Avocado med cremé fraiche, kräftstjärtar och dill.
Varmrätt: Ris, kycklig, currysås med sallad och gelé.
Efterrätt: Rabarberpaj med vaniljvisp.

Var ett tag sedan jag la upp något i "Middag/Efterrätt" kategorin så här
kommer gårdagens middag.




RSS 2.0