Djurplågeri

Såg en grupp på facebook om man hatade någon kille. Så tryckte in och kollade så var det om en kille som kastar en hund över en bro. Så hemskt, så ligger bara hunden där och kvider, usch gjorde ont i hela mig. Började nästan gråta, hatar såna idioter som håller på med djurplågeri. Som kastar stenar på fåglar eller sparkar på igelkottar osv! Usch fy fan, hoppas idioterna får igen en dag!

Såg även en annan länk om detta där stod det:

Killen som kastar ner hunden heter Svajunas Beniukas och kommer från Litauen. Han har arresteras och dömts till 8 månader i fängelse. En sådan dom är det första fallet i Litauen när djurplågeri straffas med fängelse.Han verkar ha en störd familj. Hans farfar dödade en katt genom att kasta den till en aggressiv hund.
Tyvärr bötfälldes han 20 LTL (8,5 USD) endast - litauisk lag i den meningen är mycket mild.

Han som kastade ner hunden är tydligen kriminell. 
Han är arbetslös, dricker regelbundet och har varit inblandad i många lokala konflikter. När det gäller fallet hunden missbruk, sade Beniukas i sitt försvar att han hade försökt hämnas på hunden när den var misstänkt för mordet några av sin mors kycklingar.

Filmen spelades in November 14-15.. För en tid hunden låg under en bro. Han hittades av en man som tog hunden till polisstationen, varifrån den skickades till medicinsk behandling anläggningar på "Nuaras". Pipiras (så hette hunden, litauiska för Pepper) beräknades som till omkring 4 år gammal var för några dagar behandlas djurskötsel center "Nuaras", i Kaunas. Pipiras undvika allvarliga benfrakturer men hade många skador på inre organ - dessa var svår kontusion grund av den höga fall (över 20 meter). På natten mellan 21: a och 22 november Pipiras dog.

Läs mer om detta: HÄR
Ni kan kolla videon: HÄR 

Youtube länkar från sjukhuset:

http://www.youtube.com/watch?v=rp4ZBQxzV4w
http://www.youtube.com/watch?v=EG7hsbAqw5k
http://www.youtube.com/watch?v=EG7hsbAqw5k


Kommentarer
Postat av: gabriella,

gjorde ont i hela mig med när jag hörde hunden! :(

2010-02-03 @ 19:58:24
URL: http://gabriellawikstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0