Tragiskt men sant!

Enligt Martin är jag en riktig jävel att sova med. Jag har en 1.80 säng men trots det så puttar jag Martin utåt så han tillslut ligger och balanserar på kanten. Jag har två täcken och jag och Martin brukar sova under samma täcken och det andra ligger sidan om.

Tydligen är jag riktigt egoistisk och snor med mig båda täckena. Ni kan tycka det är väl inte så svårt att bara ta det andra täcket? Men jo det är det... För tydligen lägger jag mig på det ena samtidigt som jag snurrar in mig det andra.

Denna bilden beskriver ganska tydligt hur det ser ut ^^

And our scars remind us that the past is real.

Tretton dagar sedan operationen, såren läker fint!

Förvirrad

Under lite mer än en vecka har jag arbetat på mitt muntliga nationella prov i svenskan. Temat ska vara relationer och ämnet är valfritt. Jag har valt att prata om Stockholmssyndromet! Problemet är att talet ska minst vara i 3 minuter och högst i 6 minuter. Igår när jag övade kom jag över 6 minuter...

Nu har jag tagit bort punkter ur min powerpoint för att dra ner på mitt tal men det känns som allt det viktiga har försvunnit. Känns inte som det är en röd tråd igenom arbetet längre. Jag har gjort en uppsats där jag skrivit stödpunkter som jag ska utgå ifrån.

Jag ser verkligen inte fram emot redovisningen då jag hade en känsla av att jag inte kommer förmedla det jag vill. Jag kommer glömma en massa viktigt... Jag har så mycket lättare att formulera mig skriftligt än verbalt. ÅH!

Därmed säger jag god natt.

Kanske är det äntligen min tur...

Jag har nu fått bekräftat att ytterligare utredningar ska göras på min mage. Som en del av er vet och kanske läst på bloggen innan så har jag väldigt mycket problem med min mage. Jag har sprungit till olika läkare, fått göra olika prover och fått olika diagnoser under flera år. Det är otroligt påfrestande att aldrig få ett konkret svar på vad det är.

Under hela tiden har jag fått höra att jag har en orolig och stressad mage och jag har fått diagnosen IBS. Jag antar att det är diagnosen man får när proverna inte visar något annat...

För 2,5 vecka sedan var jag inlagd på sjukhuset för dem trodde att jag hade en inflammerad blindtarm men det visade sig att jag hade en blödning utanför min livmoder. Så som jag förstod det, mensblod som gått bakåt. Det finns en sjukdom som heter Endometrios som yttrar sig så.

Den senaste läkaren jag var hos hade vi telefontid med i fredags. Hon hade kollat igenom min journal och sett att jag varit inne på operation. Hon låg även märke till att min snabbsänka är högre än normalt och därför har hon nu beslutat sig för att gå vidare med utredningen.

Efter 11 år hos olika läkare, olika diagnoser och medicinering så kanske, kanske är det MIN tur att få ett slut på min sjukdomshistoria!Time flies when you're having fun

Måndagmorgon och ytterliggare en vecka på detta året tar sin start. Inte många veckor kvar innan jag packar ihop mina böcker och går på ett långt och härligt sommarlov. Innan jag går på sommarlov har jag dock en hel del saker att avklara. Massor av nationella prov väntar de kommande veckorna. Övriga prov och läxor ska även lämnas in.

När sommarlovet väl är här ska en vecka ska spenderas i Magaluf tillsammans med ett gäng tjejer och förhoppningsvis blir det små roadtrips tillsammans med Martin. Förövrigt så önskar jag att jag får ett sommarjobb så jag får in pengar till allt jag vill hitta på. Spara, spara, spara och kanske en resa tillbaka till USA ligger inom en snar framtid?
Bilder från Las Vegas och Mount San Jacinto State Park, hösten 2011.

God natt världen


Ribersborgsstrand

I torsdags åkte jag och Martin hem till honom för att hämta lite saker. På vägen hem stannade vi till vid Ribersborgsstrand och T-bryggan. Tyvärr var inte vädret det absolut bästa då det var ganska disigt. Såg Zlatans hus och gick förbi Jimmy Durmaz på bryggan.


Ungsbakade potatisskivor med stekt kyckling, smörstekta champinjoner och bearniésås

I'M LOVIN IT!

Instagram

Om ni gillar mina få uppdateringar här och vill följa med mig i min vardag så rekommenderar jag er att följa mig på Instagram. Där publicerar jag flera gånger i veckan bilder om vad som händer i min ointressanta och icke så varierande vardag. Låter spännande, va? Så vad väntar ni på. In på instragam och följ mig på filippafredriksson ! :)

Bild 1&2 - Från sjukhuset
Bild 3 - Blommor som jag fick av Ingo, Lisa, Alva och Noah
Bild 4 - Underbara lilla Alva!

En tripp till akuten

Ord efter ord skrivs och ord efter ord raderas bort igen. Fram och tillbaka, klistra in här och ta bort där. Det är inte lätt att bli nöjd med skolarbeten alla gånger. Påsklovet är nu över och jag återgår till min normala vardag, nästan i alla fall.

Natten till fredag den 30 mars åkte jag in vid halv tre på natten till lasarettet på grund av fruktansvärda magsmärtor. Dagligen har jag magont på grund av min irriterade tarm men detta var en smärta likt ingen annan. Hur som haver körde min storasyster mig in till akuten där jag fick lämna prover och fick sedan beslutet fastställt att jag skulle bli inlagd.

En inflammerad blindtarm trodde dem var problemet men efter en titthålsoperation visade det sig vara något helt annat. Det visade sig att jag hade en blödning utanför min livmoder. Alltså att blodet hade gått bakåt upp i buken istället.

RSS 2.0