Barnsjön

Både idag och igår har det varit uppemot 23 grader varmt! Strålande solsken och blå himmel. Sommaren är kanske äntligen på väg, det vore visserligen inte en dag för sent. Gymmet stod på schemat denna helgen då jag inte hann med fler än tre pass under veckan.. Planeringen rubbades  dock när solen kom fram. Då kändes solstolen mycket mer motiverande. Solsken och solstolen. Matlådor inför kommande arbetsvecka. Middag ute på altanen i kvällssolen. En promenad runt Barnsjön. Detta får sammanfatta min söndag.
Musik i öronen och en glad Dante vi min sida. Så avslutar jag denna helg, en bättre söndag med andra ord.

Swedish Fitness - GASP & Better Bodies

Måndagen 22 juni klockan 07.30 började min första arbetsvecka på Better Bodies/GASP lagret. Better Bodies är ett märke som inriktar sig till seriösa atleter på gymmet som förstår att en stark och hälsosam kropp har fått gå igenom blod, svett och tårar. Better Bodies finns för både killar och tjejer och utöver kläder finns även shakers, vattenflaskor, väskor och träningstillbehör i form av bälte, handskar, remmar och handledsstöd. GASP är ett märke som främst riktas till hårt tränade atleter och gärna av den större storleken, även deras kläder i storleken S är stora. GASP finns endast för killar.
Under mina åtta veckor på lagret bor jag i Tyresö hemma hos min faster Patrice och kusin Dennis. Jag cyklar till lagret varje dag och det tar drygt en kvart. Varje morgon inleds cykelturen med en uppförsbacke, en perfekt start på dagen med andra ord! Första dagen var oerhört lugn och det uppskattades från min sida. Det är inte helt enkelt system att lära sig hur och var man hittar allting. Även om vi både har en handscanner samt en utskriven lista framför oss över ordern tar det sin lilla stund att lära sig hitta i gångarna. Det kändes bättre när lagerchefen sa: "Vårt system är inte helt enkelt så det tar ett par dagar att komma in i det!" Det jag gör är alltså att plocka och packa ordrar. Utöver kläderna samt tillbehören finns även ett stort lager med kosttillskott i alla dess former. Svar ja, jag blev aningen exalterad över att gå in där. Precis som jag blev första gången jag satte min fot på lagret och såg alla kläderna. Jag har trots allt en liten kärlek till märket Better Bodies. Hur som haver så trivs jag oerhört bra hittills! Det är en mansdominerad arbetsplats vilket passar mig perfekt. På Bagelshopen har vi alltid bara varit tjejer med undantag för 2-3 killar och dem har dykt upp först den senaste tiden. Grabbarna på lagret är otroligt härlig och lättsamma att ha runt  sig. Många skratt under dessa dagarna vilket kommer göra att sommaren kommer springa förbi! Ser redan framemot en ny arbetsvecka.

Hej då Helsingborg, Hej Stockholm!

18 juni.
 
Äntligen var jag klar med min packning! Det känns om jag levt i resväskor under en väldigt lång tid, ett ständigt upp-och nedpackande. Denna gången packade jag inför min vistelse i Tyresö som kommer att sträcka sig under hela åtta veckor och därmed hela sommaren. Med en rullväska i ena handen, en stor ryggsäck placerad där bak, en datorväska i ena handen och en handväska hängandes över  en axel, tog jag plats på tåget från Helsingborg till Lund. Jag stötte på Isabella som jag arbetade tillsammans med under min tid i Helsingborgs Simsällskap. Vi båda blev häpna. Vad är oddsen att vi har biljetter bokade sidan om varandra? Isabella berättade om hennes tågluff genom Europa och jag blev otroligt sugen på att resa! Detta är nämligen en resa som står högt upp på min bucketlist. Jag var framme i ett regnigt Stockholm vid halv tio tiden och då kom Dennis och hämtade mig inne på centralstationen och körde sedan hem oss till Tyresö. Ett stopp på McDonalds för att köpa middag. Snabbmat i denna form äter jag ytterst sällan då det mentalt är väldigt påfrestande. Ibland vill jag bara glömma sånt. Jag vill inte behöva påpeka för människor att jag inte kan äta sådant för jag  måste slåss med mina hjärnspöken. Jag anpassar mig istället. Rädslan av att vara omständig eller att folk inte kommer förstå. Oavsett vem det handlar om!
Lilla Dante.
 
På fredagen åkte vi till Dennis kompis, Kevin och firade midsommar. Det regnade i princip hela kvällen men det hindrade inte oss från att sitta utomhus under ett partytält, det är trots allt sommar! Vi grillade, drack bål, spelade beerpong vilket jag förvånansvärt faktiskt var bra på för en gångs skull, provade att dricka jellyshot och hade oerhört många hetsiga diskussioner. En del ämnen har jag svårt att diskutera då en del personers uttalande gör mig oerhört förbannad! Strax efter två var vi hemma igen efter promenerat en halvtimme. Vi ringde en taxi som aldrig kom, nåja!

Steg ett i KBT behandlingen.

Sjuttonde juni. (När jag kom hem från Uganda tog det drygt två veckor innan jag fick en tid på Ungdomsmottagningen. Innan jag åkte till Uganda träffade jag en kurator ett par gånger som sedan skickade vidare mig till läkaren och därigenom skulle jag få en remiss skickad till någon enhet som är specialiserad på ätstörningar. Då jag åkte till Uganda blev det ingen remiss skickad men läkaren uppmanade mig att söka hjälpa så fort jag var hemma igen om problemen kvarstod trots min resa.)
Drygt en vecka efter besöket hos läkare fick jag en remiss från Södermottagningen i Helsingborg. Det skulle dröja till 1 juli innan jag fick träffa en psykolog samt skötare. Jag blev väldigt ledsen när jag fick min remiss då jag insåg hur lång tid det skulle ta innan jag fick hjälp. Dessutom insåg jag att jag blev så illa tvungen att avboka tiden om den inte gick att omboka då jag började arbeta i Stockholm den 22/6. Jag kunde dock omboka tiden och blev istället kallad två veckor tidigare, den 17 juni. Då jag skulle åka upp till Stockholm dagen efter för arbete i åtta veckor kände jag att jag lika bra kunde avboka mitt  besök. Vad skulle det möjligtvis kunna leda till när jag inte kommer vara på plats längre? Jag valde dock att gå dit i alla fall för att se vad det kunde leda till. Jag fick träffa en manlig psykolog samt en kvinnlig skötare. Båda två verkade vara väldigt lättsamma att prata med även om jag fick en bättre känsla av psykologen. Jag fick börja med att berätta vem jag är och varför jag sökt mig dit. Därefter fick jag massor av frågor att besvara gällande min problematik. Vi gick även igenom vad mina mål med behandlingen är och när jag skulle anse mig själv som frisk. Det känns väldigt tragiskt att säga:
Mitt mål är att kunna vakna en morgon, gå ner i köket, öppna kylen och kunna äta exakt det jag vill utan att att direkt fundera på vad det innehåller eller hur jag ska balansera resterande kalorier under dagen. Jag vill också kunna äta godis och det som jag klassar som "förbjudet" utan att få panik inombords eller en känsla av att jag måste kräka upp det. Jag vill kunna vara ensam hemma utan rädsla att tappa kontrollen och hetsäta ifrån både kyl och frys. Då jag inte kommer vara i Helsingborg under sommaren fick jag med mig en bok samt ett lösenord till en webbsida där jag via nätet kommer att genomgå ett kognitivt behandlingsprogram under åtta veckor. Jag gjorde första kapitlet idag och det kändes aningen diffust men jag fick veta att det var fullt naturligt. Vid ett tillfälle rann tårarna nerför kinderna.. Det var när jag lyssnade på en video där en psykolog sa "Du förtjänar att leva ett liv som står mer i samklang med hur du vill leva."

En tur till Köpenhamn.

15 juni. Söndagen den 15 juni blev det åter en tur till Danmark, denna gången blev det dock hela vägen till Köpenhamn med Matilda som sällskap. Strax innan elva var vi redo med vars en kaffe i handen och båtbiljetten i andra. Det blåste ordentligt uppe på däck men är solen framme så får man trotsa blåsten. Vi fick sällskap av en grupp asiater med deras "selfiestick". Är inte det något typiskt, asiater och kameror.

Genuint. Äkta. Glädje. Lycklig.
Väl framme i Köpenhamn promenerade vi bort mot Ströget. Har inget minne av att jag varit här, måste varit en herrans massa år sedan i så fall. Vi besökte ett fåtal butiker men gick tomhänt därifrån. Vi fortsatte vår lilla promenad och vårt mål var Nyhavn. Matilda trodde att hon hittade och plötsligt såg vi  en skylt där det stod "Christianshavn". Med andra ord var vi helt fel på det. Vi båda steppade runt längs trotaren för vi var så otroligt kissnödiga. Varför finns det så få offentliga toaletter i städer?!
Våra stackars magar kurrade rejält och då vi inte kunde finna en restaurang med uteservering i området där vi virrade rundor beslöt vi oss för att gå tillbaka till Ströget. Vi fann en liten restaurang precis sidan om Ströget och uteserveringen var belägen lite gömd men fortfarande så man kunde se alla människor som gick förbi. Vi båda beställde in vars en hamburgare! Servicen var dessvärre under all kritik och servitören var mer förvirrad än dem nyanställda på Bagelshopen.. Maten var åtminstone god men som vanligt äter man på tok för snabbt när magen kurrat en längre stund!
Mätta och belåtna gick vi in på Illum vilket motsvarar NK i Stockholm. Det vill säga, alla exklusiva affärer. Plötsligt får jag syn på en skylt där det står Stone Island. Det är ingen hemlighet att jag har en liten kärlek för detta märket och jag stod likt ett litet barn på julafton och beundrade alla plagg. Det var 30% rabatt och då måste man såklart slå till! Dessvärre är den danska kronan så pass hög och tröjan som kostade runt 800 danska blev 1.100 i svenska. Oavsett pris var det värt det! Vi fortsatte mot Christianborgs slott. Självklart var vi tvungna att leka med kameran även här.
"Låtsas att du ska klättra upp på statyn"
Tiden går fort när man har roligt och det var sent på eftermiddagen. Vi bestämde oss för att avrunda dagen och tacka Köpenhamn för den här gången!
Jag hade en fantastiskt mysig dag med underbara Matilda. När man har henne vid sin sida kan man inte låta bli att ha ett stort leende på läpparna . En oerhört enkel och lättsam människa att ha runt sig som dessutom alltid bjuder på sig själv. Tack för att du är du och tack för att jag har fått det stora privilegium att få vara en del av ditt liv.. Och viktigaste av allt, att jag kan kalla dig min vän. Du är fantastisk! ♥

En tur till Helsingör.

13 juni.
Lördagen tog jag mitt sista pass på Bagelshopen och dagen till ära fick jag arbeta i nya butiken på Drottninggatan. Det gick bra och var inte särskilt mycket folk trots det fina vädret. Det blev ett kortare pass på endast 3.5 timme. Det var förvisso skönt då jag dagen innan lämnade arbetet strax innan 23.00 efter arbetat i 10.5 timme.
Emma och Micke kom och mötte upp mig på jobb och därefter tog vi färjan över sundet till lilla Helsingör. Helsingör är verkligen det bästa stället att strosa runt på. Alla dessa idylliska bakgator med kullersten som leder oss fram längs husen vars fasader skiftar i alla dess färger. Varför besöker man inte Helsingör oftare? Vi slog oss ner på en restaurang och åt en försenad lunch. Maten var god men något för dyrt sett till vad som serverades. Mätt och belåtna tog vi oss en liten promenad runt kvarteret, gatorna ledde oss fram till slottet. Vädret var dessvärre inte på vår sida och självklart började det regna. Typiskt när det var strålande sol och oerhört varmt hela förmiddagen i Helsingborg. Trots att vädret inte var det bästa var det en mysig dag tillsammans med Emma och Micke på andra sidan sundet ♥

200 mil.

Efter en inte så oväntad förlust mot AIK på söndagen var det dags att ladda om. På onsdagen tog vi plats i en minibuss och åkte upp till  Örebro och Behrn arena. Förra året när vi var på plats var det en riktigt varm sommardag, majoriteten av folket på läktaren stod utan t-shirt. Riktigt lika varmt var det inte detta året utan jackan behölls på. Var tar sommaren vägen? Tyvärr fick vi bara med oss en poäng men grabbarna ska trots det ha stor eloge! Flertal viktiga spelare saknade på plan och trots det slapp vi åka hem med en förlust, skönt. Det blev en sen kväll och vi rullade först in i Helsingborg när solen återigen gått upp.
På lördagen tog vi emot Åtvidaberg hemma och lyckligtvis fick vi även med oss poäng! Tre mål varav det första kom i andra match minuten av Jordan Larsson och resterande två mål gjorde av vår krigare, Peter Larsson. Tre poäng, tre mål och fantastiskt lyckliga supportrar får summera den dagen. Det är något speciellt med att stå på en läktare tillsammans med sin vänner, ta i från tårna i varje ramsa och få uppleva den euforiska känsla inombords när laget man älskar gör mål. Många undrar hur man orkar att åka över 200 mil genom Sverige för att se ett gäng grabbar springa efter en boll. Jag försöker att förklara att det är så mycket mer än de 90 minuterna som matchen är igång. Det är allt runtomkring
När arbetat upptar största delen av dagarna bli träningen även lidande. Till skillnad från förut så får jag inte panik om jag inte kan träna på ett par dagar. Visserligen känns det inte bra inombords men det är just dem känslorna jag måste lära mig att hantera. Att arbete mycket medför dock en lön vilket i sin tur medför att man kan finansiera de ting man suktar efter. I detta fallet handlade det varken om skor eller en jacka. Denna gången var mitt sikte en kompakt systemkamera, närmare bestämt en Olympus pen e-pl7. Kameran har fått väldigt bra recensioner och använts flitigt av många bloggare, det var så jag fick nys om den. Väldigt enkel, liten och lätt att ha med sig i väskan istället för min stora systemkamera. Skärmen går att vika ut så man ser sig själv, perfekt när man reser ensam. Med andra ord är jag redo för höstens äventyr!

Och så var maj förbi..

Det var ett tag sedan jag uppdaterade här, närmare bestämt 10 dagar sedan. På dessa tio dagarna har jag hunnit med ett besök hos tatueraren, Peter och fått alla motiv på plats. Tre sittningar är hittills avklarade och det har tagit ca 6 timmar. Trots det återstår mycket arbete! Linjer som ska fyllas i och därefter väldigt mycket skuggning i och runt motiven. Tatueringen kommer dock att slutföras först efter sommaren! Första sittningen påbörjade vi överarmen och fick två rosor samt kompassen på plats. Andra sittningen fortsatte vi med underarmen och motiven blev en ros, en svala, "mamma" samt en svala. Tredje sittningen satte vi kartan över Afrika samt södra delen av Europa på överarmen samt två rosor. På underarmen fick vi in ett fickur samt en ros till. Niklas hade skissat ihop allt men Peter var tvungen att korrigera samt flytta om en del motiv.
Jag har arbetat väldigt många timmar på Bagelshopen och även tagit två pass i den nya butiken på Drottninggatan. Roligt med lite miljöombyte samt fler arbetsuppgifter då den nya butiken har ett större utbud. Jag har fått göra min första kaffelatte i en riktig kaffemaskin där man maler bönorna och skummar mjölken med ånga. Jag stod med stora ögon likt ett litet barn på julafton när Jenny visade för mig hur maskinen fungerade och därefter gick jag testa själv. Tro det eller ej men det är inte helt lätt att få perfekt skum! Det är uppenbart att min chef är väldigt nöjd med min arbetsinsats och det är han även duktig på att poängtera! Det värmer verkligen att få höra och medför att man vill fortsätta prestera!
Hurvida kunderna uppskattar oss är inte lika solklart. Jag spenderat sista helgen i maj uppe i Tyresö hos kusinerna. Åkte på fredag eftermiddag och hade  kollat fel på biljetten och trodde därmed att jag hade väldigt gott om tid på mig. Beslöt mig för att besöka biblioteket och när jag lunkade tillbaka mot Knutpunkten insåg jag att jag missat tåget som skulle ta mig från Helsingborg och tiden jag kollat på var tåget som skulle gå ifrån Lund. Lyckligtvis gick det ett annat tåg som gjorde att jag hann ner till Lund med fyra minuters marginal! På lördagen var det intro inför mina åtta veckors arbete på Better Bodies/GASP lagret.  Sista dagen på helgen orienterade jag mig in till Stockholm och vidare ut till Solna och Friends Arena för att möta upp mina fotbollsgrabbar. Dessvärre blev det ingen vinst mot AIK!
Bilresan hem tillsammans med bröderna Magnusson blev åtminstone lyckad!

Jag borde vara glad.

För drygt en timme sedan ringde vårdcentralen. För tre veckor sedan besökte jag vårdcentralen i Påarp för att lämna blodprover. Syftet var att försäkra mig om att jag inte har något fel på min ämnesomsättning, att det alltså bara är av psykiska anledningar och inte medicinska skäl. Vidare ville jag även se hur mina värden var, natrium/kaliumbalansen samt njurar och leverfunktion. Visserligen var det läkaren som kryssade i att jag borde ta samtliga prover, jag var mest intresserad över att få veta om jag har näringsbrist. Med tanke på att läkaren inte har hört av sig efter att det passerat tre veckor från provtagningstillfället är det ganska uppenbart att det inte är något fel på min kropp. Denna tanke var korrekt. Läkaren talade nämligen om att samtliga prover såg bra ut, jag har varken problem med ämnesomsättning eller näringsbrist. Jag borde bli glad, detta är trots allt fantastiska nyheter. Trots det är jag väldigt kluven. Instinkt dyker tanken upp "Jaha, då spelar det ingen roll med andra ord. Min kropp tar trots allt inte skada av det". Plötsligt kändes det väldigt tungt igen. 10 månader där jag kräkt upp maten varav tre veckor innan provtillfället skedde det dagligen. Jag borde bli fascinerade. Vilken superkropp jag har! Exakt två veckor klarade jag utan att kräka. Därefter kom ett bakslag vid ett tillfälle. På söndag har det återigen gått två veckor. Två steg fram och ett steg bak. Nästa vecka ska jag till Södermottagningen. När läkaren på UM skickade remiss fick jag tid den 1/7 vilket dessvärre var omöjligt för mig då jag kommer befinna mig i Stockholm under åtta veckor i sommar och arbeta. Från att jag fick brevet med remissen har jag varit inställd på att avboka och därmed behöva vänta till augusti månad när jag är i Helsingborg igen. Lyckligtvis kunde jag få byta tid och ta den sista tiden som fanns innan jag åker upp, närmare bestämt dagen efter.

RSS 2.0